Офіційно: Латвія заборонила святкування 9 травня

Сейм Латвії офіційно заборонив святкування Дня перемоги 9 травня. Відповідний закон “Про заборону проведення окремих публічних заходів 9 травня” ухвалили у терміновому порядку.

Про це у четвер, 20 квітня, повідомили на сайті законодавчого органу, передає Delfi.

Відтепер у Латвії на 9 травня заборонено проводити будь-які заходи, крім тих, що пов’язані з Днем Європи.

“Згідно із законом, на всій території Латвії 9 травня (протягом усієї доби) і до 7-ї години ранку 10 травня заборонено використання піротехніки. У публічному просторі на відкритому повітрі заборонено проведення святкових і розважальних заходів, маніфестацій, зібрань і пікетів”, – зазначили в документі.

Водночас законом дозволяється проводити 9 травня заходи, покликані висловити солідарність з українським народом та вшанувати пам’ять тих, хто постраждав та загинув в Україні внаслідок російського вторгнення.

Як повідомили у відомстві,  мета законопроєкту «не допустити загрози та приниження цінностей Латвії як демократичної та національної держави, у тому числі розколу суспільства, прославлення війни, військової агресії, тоталітаризму та насильства, а також спотвореного відображення історичних подій».

Зазначається, що закон набуде чинності наступного дня після оприлюднення.

Раніше “Новинарня” повідомляла, що Кремль планує провести “Парад перемоги” на Красній площі в Москві 9 травня 2023 року, попри великі втрати у війні в Україні.

Читайте також:
У Севастополі, як і в Криму, скасували парад на 9 травня

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.