Піп “УПЦ МП” Слободян, який бив військового у Хмельницькому, здався поліції. Суд відпустив під особисте зобов’язання

Іподиякон так званої “УПЦ Московського патріархату” Ігор Слободян, який 2 квітня у Свято-Покровському кафедральному соборі в Хмельницькому побив колишнього військового Артура Ананьєва, сам здався поліції. Суд обрав йому міру запобіжного заходу у вигляді особистого зобов’язання.

Про це повідомив журналіст Єгор Чечеринда у четвер, 20 квітня.

“Московський попік Ігор Слободян з Франківська, якого 2 тижні розшукували, здався Нацполіції. Адвокат московського попіка заявив, що розшукуваний весь цей час переховувався в нього. Суд обрав для московського попіка запобіжний засіб у вигляді особистого зобов’язання…Країна гуманістів… Закрити їх треба було обидвох разом з адвокатом. За приховування особи, що переховується від слідчих органів”, – написав журналіст.

Передісторія

Нагадаємо, 2 квітня стало відомо про сутичку у Свято-Покровському кафедральному соборі МП у Хмельницькому. Військовий Артур Ананьєв прийшов у храм та поставив питання: “Скільки людей ще має загинути, щоб люди перестали ходити в Московський патріархат?” Натомість іподиякон накинувся на бійця і зі своїми прибічниками виштовхував його та бив. Поліція порушила справу за фактом бійки, хоча спершу говорила про провокацію самого Ананьєва. Згодом стало відомо, що в цій справі відкрили додаткове кримінальне провадження – за ч. 1 статті 125 Кримінального кодексу України, про легкі тілесні ушкодження, заподіяні Ананьєву.

Увечері 2 квітня громада кафедрального собору МП у Хмельницькому проголосувала за перехід в ПЦУ, у храмі відбулося перше богослужіння українською мовою. На бійку відреагували в мерії та ОВА. Відбулися “релігійні” сесії. Депутати припинили користування “УПЦ МП” усіма земельними ділянками на території громади.

Після інциденту в храмі Хмельницького по всій Україні покотилися хвилі зборів релігійних громад з вимогою переходу з моспатріархату в лоно ПЦУ.

Читайте також:
Поліція розшукує іподиякона МП, який бив військового у Хмельницькому

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна