США схвалили продаж далекобійних ракет ATACMS. Але в Марокко

Сполучені Штати схвалили потенційний продаж Марокко реактивних ракетних установок HIMARS, а також ракет далекобійних ATACMS до них.

У Пентагоні 11 квітня розповіли, що потенцій продаж з супутнім обладнанням коштуватиме 524 мільйони доларів.

Збройні сили Марокко мають отримати 18 пускових установок високомобільної артилерійської ракетної системи M142 HIMARS. Також країні надаються 40 армійських тактичних ракетних комплексів M57 ATACMS, які можуть уражати цілі на 300 кілометрів. Крім того, Вашингтон продає Рабату 36 унітарних керованих реактивних снарядів M31A2 GMLRS та 36 реактивних снарядів M30A2 GMLRS. У пакет угоди також включено супутнє обладнання.

Цей пропонований продаж підтримає зовнішню політику та національну безпеку Сполучених Штатів, допомагаючи підвищити безпеку свого союзника в Африці, який не входить до НАТО.

“Марокко продовжує залишатися важливою силою політичної стабільності та економічного прогресу в Північній Африці”, – розповіли в Міноборони США.

Також у Пентагоні зазначили, що запропонований продаж не вплине на рівень оборони США.

Цей потенційний продаж американських ракет ATACMS у Марокко схвалено на тлі інформації про відмову влади США надати Україні такі далекобійні ракети, зазначає “Мілітарний“.

Раніше повідомляли, що Сполучені Штати мають відносно небагато ракет ATACMS, і американська армія повинна мати власні запаси цієї зброї на потрібному рівні.

Читайте також:
“Є інші системи, які можуть забезпечити вам такий діапазон”: генерал Міллі пояснив, чому США не надають ракети ATACMS

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна