“Є інші системи, які можуть забезпечити вам такий діапазон”: генерал Міллі пояснив, чому США не надають ракети ATACMS

Сполучені Штати наразі прийняли політичне рішення не надавати Україні далекобійні ракети MGM-140 ATACMS дальністю дії 140 км і більше. Їхня ефективність їх перебільшена, у США таких ракет небагато, а українці можуть застосувати інші рішення для досягнення тієї ж цілі.

Про це голова Об’єднаного комітету начальників штабів США генерал Марк Міллі сказав в інтерв’ю спеціалізованому виданню Defense One, яке опубліковане 31 березня.

У Міллі запитали, чи стане ракета великої дальності ATACMS останньою сучасною зброєю, яку США спочатку не давали, а потім таки відправили в Україну.

“Ну, поки що є політичне рішення не робити цього. І я б ніколи не передбачав нічого на столі, поза столом, на майбутнє. Але з військової точки зору, у нас відносно небагато ATACMS, ми також повинні переконатися, що підтримуємо власні запаси боєприпасів. І дальність цієї зброї — я думаю, що є трохи перебільшення того, що ATACMS може зробити, а що ні. Ви дивитесь на одиночний постріл, тож подумайте про мушкет проти багатозарядної рушниці. Тоді як GMLRS (ракетна система залпового вогню) робить шість пострілів, а ATACM – один. Тепер радіус дії ATACMS більший, але є інші системи, які можуть забезпечити вам такий діапазон. Є БПЛА, наприклад, які можуть це зробити, і британці мають кілька систем”, – сказав Міллі.

“Отже, це деякі речі, на які ми дивимося, щоб дати їм (Україні) трохи більше підпорок. Але зараз ми не надаємо ATACM”, – додав глава генштабу США.

Нагадаємо, ЗМІ в грудні повідомляли, що українська делегація в США проситиме про ATACMS, Grey Eagle і Reaper.

Читайте також:
США підготували новий пакет військової допомоги Україні на $2,6 млрд

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна