Україна бойкотуватиме змагання за участю спортсменів з РФ та Білорусі, – рішення Кабміну

Кабінет Міністрів ухвалив рішення, відповідно до якого українські спортсмени не братимуть участі в турнірах, де будуть представлені атлети з Росії чи Білорусі.

Про це повідомив в ефірі телемарафону “Єдині новини” міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов, інформує “Суспільне“.

Протокольне рішення, яке ухвалив уряд за пропозицією міністра молоді та спорту, президента Національного олімпійського комітету України Вадима Гутцайта, поширюється на всі змагання, включно з відбірковими стартами на Олімпіаду-2024.

У разі, якщо федерація того чи іншого спорту порушить це рішення, вона може позбавлена статусу національної.

Відповідне рішення Кабмін ухвалив у відповідь на оновлені рекомендації Міжнародного олімпійського комітету щодо участі у змаганнях спортсменів із Росії та Білорусі. Як писала “Новинарня“, Виконком МОК рекомендував повертати російських та білоруських атлетів в індивідуальних (не командних) змаганнях у нейтральному статусі.

Детального пояснення, як саме діятиме рішення Кабміну, немає. На одному й тому самому старті можуть проходити змаганнях в особистих та командних стартах – невідомо, чи поширюватиметься заборона на весь турнір.

Також Олег Немчінов додав, що спортсменам потрібно думати не про кар’єру у контексті бойкоту змагань, а про збережене життя.

“Учора був на черговому похороні свого доброго знайомого, який віддав понад 20 років легкій атлетиці й загинув на Харківському напрямку. І в якого залишилося троє дітей. Він добровільно пішов на другу війну. І прослужив він не на кухні, якщо можна так сказати. Тобто він був у бойових підрозділах…

Так от. Я хочу сказати нашим колегам-спортсменам, які переживають, що через заходи МОК та допущення росіян чи білорусів до змагань не зможуть взяти у цих змаганнях участь, а через це поламається кар’єра чи щось інше. Зате залишиться життя – ваше і ваших дітей”, – наголосив міністр Кабміну.

Читайте також:
“Бойкот не відповідає нашій місії”. Президент МОК Бах підтвердив намір повернути у великий спорт росіян, Україна відповіла

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна