Зеленський побував на позиціях у Запорізькій області

Під час робочої поїздки до Запорізької області президент Володимир Зеленський відвідав передові позиції українських військових.

Про це в понеділок, 27 березня, повідомляє пресслужба президента.

“Глава держави поспілкувався з військовослужбовцями та подякував їм за захист України. Президента поінформували про оперативну ситуацію на відповідних ділянках фронту, забезпечення боєприпасами й технікою”, – ідеться в повідомленні.

Президент подякував армійцям та побажав здоров’я й перемоги.

“Живіть і боріться. З такими, як ви, ми обов’язково переможемо”, – наголосив він.

Володимир Зеленський вручив військовослужбовцям державні нагороди. Захисники України отримали від глави держави ордени Богдана Хмельницького ІІІ ступеня та “За мужність” ІІІ ступеня.

Військові подарували президентові коїн, що є символом військового братерства.

Фото: пресслужба президента

Як можна побачити на фото, в зустрічі взяли участь зокрема бійці 128-ї окремої гірсько-штурмової бригади ЗСУ.

Також, як інформує пресслужба Банкової, під час робочої поїздки до Запорізької області Володимир Зеленський ознайомився з роботою командного пункту оперативного угруповання військ “Запоріжжя”.

Під головуванням президента відбулася нарада з військовим командуванням і керівниками правоохоронних органів Запорізької області. Начальник Запорізької ОВА Юрій Малашко поінформував Володимира Зеленського про соціально-економічну ситуацію в регіоні та забезпечення потреб внутрішньо переміщених осіб. Командувач ОУВ “Запоріжжя” генерал-майор Сергій Літвінов доповів про оперативну обстановку й готовність військових частин і підрозділів до виконання завдань за призначенням. Президент також заслухав інформацію від керівництва Служби безпеки та Національної поліції в області.

Фото: пресслужба президента

Глава держави також вручив ордени та медалі співробітникам Служби безпеки України, Національної гвардії, Національної поліції, Державної прикордонної служби, Державної служби України з надзвичайних ситуацій.

Нагадаємо, що минулого тижня Зеленський побував на Бахмутському напрямку, а також у Харкові та в Херсонській області.

Читайте також репортаж “Новинарні“:
Міцний горішок. Як живе місто Оріхів на лінії фронту

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.