Генпрокурор Костін у Гаазі підписав угоду про відкриття представництва МКС в Україні

Генеральний прокурор України Андрій Костін та секретар Міжнародного кримінального суду Пітер Льюїс підписали угоду про відкриття представництва МКС в Україні.

Підписання відбулося в четвер, 23 березня, в будівлі Міжнародного кримінального суду в Гаазі, повідомила пресслужба Офісу генпрокурора.

Андрій Костін назвав підписання документа “ще одним кроком до забезпечення повної відповідальності за міжнародні злочини”.

“Це лише початок, але вагомий початок. Переконаний, ми не зупинимося, допоки всі винні у міжнародних злочинах, скоєних проти України, не будуть притягнуті до відповідальності. Включно з вищим військово-політичним керівництвом злочинного режиму РФ”, – сказав Костін.

Генпрокурор підкреслив, що МКС та офіс прокурора МКС Каріма Хана “невтомно стоять на варті правосуддя”.

“Ми сподіваємося на подальшу співпрацю у розслідуванні та переслідуванні злочинів РФ проти України. Твердо вірю, що наші спільні зусилля допоможуть у розбудові більш справедливого світу”, – резюмував Костін.

За його словами, ідеться про польовий офіс. Дещо пізніше відбудуться відкриття філіалів у містах, наближених до лінії фронту.

Напередодні прокурор МКС Карім Хан розповідав, що місце для розміщення офісу у Києві вже узгоджене.

Як відомо, офіс прокурора МКС Каріма Хана з березня 2022 року проводить своє незалежне розслідування російських воєнних злочинів, скоєних в Україні, та вже кілька разів приїздив в Україну. Одним із результатів цієї роботи став ордер на арешт президента РФ Володимира Путіна у справі про викрадення українських дітей.

Раніше Кабінет Міністрів України ухвалив проєкт двосторонньої угоди про створення офісу Міжнародного кримінального суду в Україні.

Читайте також:
Відкриття Офісу прокурора МКС в Україні сприятиме розслідуванню міжнародних злочинів, – Костін

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна