Кабмін схвалив проєкт угоди про створення Офісу МКС в Україні

Уряд України схвалив проєкт угоди між Кабінетом Міністрів України та Міжнародним кримінальним судом (МКС) про створення Офісу МКС в Україні.

Про це в п’ятницю, 3 березня, повідомляє пресслужба Міністерства закордонних справ України.

“Угода має на меті сприяти процесу створення та належного функціонування Офісу Міжнародного кримінального суду в Україні, головним напрямом роботи якого є розслідуванням справ, що перебувають на розгляді Суду з початку збройної агресії Російської Федерації проти України у 2014 році”, – наголошують у міністерстві.

Зазначається, що до компетенції Міжнародного кримінального суду належить переслідування в судовому порядку конкретних осіб, відповідальних за воєнні злочини, злочин геноциду та злочини проти людяності.

Україна визнає юрисдикцію Суду з метою виявлення, кримінального переслідування та судового розгляду замовників і співучасників діянь, скоєних на території України під час Революції гідності, а також злочинів, скоєних на території України з 20 лютого 2014 року відповідно до Римського статуту Міжнародного кримінального суду.

Читайте також:
Прокурор МКС Хан побував у розстріляній Бучі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна