На Буковині поховали комбата 80 одшбр Андрія Луканюка, який загинув у Часовому Яру

У Чернівцях 9 березня попрощалися з майором Андрієм Луканюком – командиром аеромобільного батальйону 80-ї окремої десантно-штурмової бригади ЗСУ.

Офіцер загинув унаслідок артилерійського обстрілу 6 березня в місті Часів Яр на Донеччині, що неподалік від Бахмута, йдеться в повідомленні 80-ї бригади у Facebook.

Разом із рідними в останню дорогу воїна проводжали друзі, побратими, волонтери, керівництво міста й області, громадськість краю, повідомляє Чернівецька обласна рада.

Андрій Луканюк

Андрієві Луканюку нещодавно виповнилося 34 роки. Він народився в селі Годи-Добровідка Коломийського району Івано-Франківської області. Із 2013 року мешкав у Чернівцях, брав участь у формуванні 3-ї батальйонно-тактичної групи 80-ї окремої десантно-штурмової бригади. Із 2014 року Андрій Луканюк виконував завдання у зоні АТО, був командиром роти. Пройшов Луганський аеропорт, Дебальцеве, Красногорівку, Широкине. У 2022-му став комбатом.

“Андрій Валерійович був офіцером якого поважали, він був справжнім прикладом військової доблесті та слави. Вимогливий та справедливий”, – розповіли в бригаді.

Луканюк був нагороджений орденом Богдана Хмельницького ІІІ ступеня.

У воїна залишилася дружина та троє маленьких дітей.

Поховали його на Центральному кладовищі в Чернівцях на Алеї Слави (Годилів).

Читайте також:
Комвзводу 80-ї бригади ДШВ знищив російські вертольоти, закрив собою начальника зв’язку, втратив око та повернувся воювати в підрозділ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна