ГУР назвало кількість техніки, яку допоміг виявити та знищити “народний супутник” ICEYE, зокрема в Росії

Космічний апарат “ICEYE”, придбаний за пожертви українців, за п’ять місяців використання допоміг виявити та знищити тисячі одиниць російської техніки. Зокрема і на території РФ.

Про це у четвер, 9 березня, повідомило Головне управління розвідки Міністерства оборони України.

Військова розвідка України почала використовувати “народний супутник”, придбаний за підтримки Фонду сергія Притули, із 24 вересня 2022 року. Відтоді Сили безпеки і оборони держави щодоби отримують необхідні розвіддані з космосу.

Зазначається, що за п’ять місяців використання “ICEYE” співробітники ГУР МО України “провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів держави-агресора на тимчасово окупованих та інших територіях, що становили інтерес Збройних сил України”.

Упродовж цього часу ресурс космічного апарата дозволив виявити 360 наметів у місцях розташування російської окупаційної армії, а також 7321 об’єкт ворожої військової та спеціальної техніки, зокрема:

  • 45 літаків;
  • 27 гелікоптерів;
  • 6 ОТРК “Іскандер”;
  • 36 ЗРК “С300”;
  • 12 ЗРК “Панцир С1”;
  • 11 радіолокаційних станцій;
  • 10 понтонних переправ.

“Завдяки можливостям “ICEYE” значна частина з цього переліку знищена та відображена у щоденних зведеннях Генерального штабу ЗС України”, – йдеться в повідомленні.

ГУР публікує серію супутникових фото з елементами мап, на яких видно розташування виявлених цілей: польовий вертольотодром “Ровеньки” в Бєлгородській області РФ, село Червонопопівка Луганської області, аеродром “Гвардійське” біля Сімферополя в Криму, аеропорт “Бердянськ” у Запорізькій області, об’єкт на 2 км північніше Бердянська.

За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів ЗС РФ_Ровеньки За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів ЗС РФ_2 За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів ЗС РФ__3 За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів ЗС РФ_4 За 5 місяців використання ICEYE співробітники ГУР МО України провели космічну радіолокаційну розвідку майже 1000 районів розташування підрозділів ЗС РФ_1
<
>

Читайте також:
ГУР відзвітувало про результати роботи супутника від фонду Притули

Передісторія

Благодійний Фонд Сергія Притули повідомив 18 серпня 2022 року про купівлю супутника і доступу до даних сузір’я супутників компанії ICEYE. Угода реалізована за кошти українського народу, які вдалося зібрати в рамках загальнонаціонального проєкту “Народний Байрактар” 22-24 червня. Компанія Baykar надала три безпілотники Bayraktar TB-2 безплатно. Таким чином, Фонд Притули отримав можливість спрямувати 600 млн гривень на купівлю супутника.

Читайте також:
“Абсолютно нові рівні даних”: що відомо про супутник ICEYE, який купив Притула

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна