Буде багато “бавовни”: Фонд Притули купив для ЗСУ народний супутник

За 600 мільйонів гривень, зібраних українцями, благодійний фонд Сергія Притули купив доступ до бази даних супутникових знімків для української армії.

Про це в четвер, 18 серпня, інформує пресслужба фонду в фейсбуці.

“Українці, ви – космос. Ми купили супутник. Це не просто один супутник. Він дає нам доступ до бази даних супутникових знімків сузір’я ICEYE, і цей доступ викупили більш ніж на рік наперед.

Відтепер наша армія буде максимально швидко отримувати супутникові знімки високої якості, які допоможуть нам з оперативним плануванням операцій. “Бавовни” буде багато”, – сказав Сергій Притула.

За словами Притули, на сьогодні ICEYE має найбільш розвинену технологію радарної супутникової зйомки. Цей договір – це серйозний крок у забезпеченні критичних потреб українського уряду у даних спостереження і суттєва допомога нашим Збройним силам.

“ICEYE володіє найбільшим у світі сузір’ям SAR супутників, і забезпечує надійні та перевірені рішення у сфері спостереження Землі. На відміну від традиційних супутників для спостереження Землі, невеликі супутники для радарної зйомки від ICEYE можуть формувати високоточні зображення ділянок Землі при денному світлі, уночі, та крізь хмари”, – інформує пресслужба БФ Сергія Притули.

Передісторія

Угода реалізована за кошти українського народу, які вдалося зібрати в рамках загальнонаціонального проєкту “Народний Байрактар” 22-24 червня 2022 року фондом Сергія Притули спільно з блогером Ігорем Лаченковим.

Компанія “Baykar” надала три безпілотники Bayraktar TB-2 безкоштовно. Таким чином волонтери отримали можливість спрямувати 600 млн гривень на купівлю супутника.

Читайте також:
Найбільший офлайн-донат від дитини: 8-річний хлопчик із Чернігова “наспівав” 64 тис. грн на підтримку ЗСУ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна