Досвід Ізраїлю, ймовірно, прийде до нас на певну кількість років, – Буданов про тривалість війни

Очільник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, прогнозуючи тривалість російсько-української війни, заявив, що «на жаль, досвід Ізраїлю, найімовірніше, до нас прийде на певну кількість років».

Про це він сказав в інтерв’ю «Голосу Америки», яке опубліковане в понеділок, 27 лютого. 

«Гіпотетична ситуація: все закінчилося, чудово все, і росія зрозуміла, що так не можна робити, і її обмежили значно, і так далі. Гіпотетично. Але пам’ять народу не дозволить жити зараз інакше», — вважає Буданов.

За його словами, «образ противника і страх, що знову може бути війна» житиме в соціумі досить активно і буде «одним з найголовніших трендів післявоєнної України».

«Тобто це запит на безпеку. З цим нічого вже не поробиш», — резюмував очільник розвідки.

Водночас Буданов переконаний, що росія не готова на довготривалі бойові дії.

«Це я вам вже кажу як керівник розвідувального органу. Вони всіляко показують, що вони готові там, “війна на десятиліття”, але насправді їхні ресурси досить обмежені. І в часі, і в обсягах. І вони про це чудово знають», — зазначив він.

Відповідаючи на запитання, як він бачить завершення цієї війни, Буданов відповів, що на першому етапі йдеться про вихід на кордони 1991 року. Це, за його словами, потягне за собою зміну всієї архітектури безпеки, і економіки, «і всього іншого» в усьому регіоні.

«Далі треба дивитися про смугу безпеки навколо України, як мінімум з російського боку. На глибину 100 кілометрів і більше», — додав Буданов.

Читайте також:
Сербія відмовилася надати РФ зброю, тепер пробують із М’янмою, – Буданов

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна