Сербія відмовилася надати РФ зброю, тепер пробують із М’янмою, – Буданов

Влада Сербії відмовила Росії в передачі озброєнь для підтримки повномасштабного вторгнення в Україну.

Про це в інтерв’ю “Голосу Америки” заявив керівник Головного управління розвідки МО України Кирило Буданов.

“Фактично майже єдиною країною, яка насправді передає [Росії] більш-менш серйозні озброєння, є Іран. Це теж нічого нового я вам не скажу. Була інформація, що щось там ішло з Північної Кореї, але в нас немає тому підтвердження. І жодного немає випадку, коли ми б зафіксували, що ось якесь озброєння, яке прийшло з Північної Кореї, ось воно тут було використано. Можливо ще ми цього просто не бачили або воно йде на якісь інші, як-то кажуть, потреби”, – сказав Буданов.

“…Росія просто намагається придбати будь-де будь-що. Тому що проблеми в них значні. Сербія, на яку так всі в Росії сподівалися, відмовила в передачі озброєнь”, – зазначив начальник ГУР МОУ.

За його словами, в Росії є певні намагання купити зброю через треті країни – більш-менш масштабно ввезти озброєння.

“Зараз пробують із Мʼянмою. Що з цього вийде, побачимо з часом. Але по факту Росія в питанні озброєнь обмежена, скажімо так, Іраном. Станом на зараз», – додав керівник військової розвідки.

Говорячи про гіпотетичне застосування Кремлем ядерної зброї, Буданов наголосив, що в цьому сенсі погрози РФ безпідставні.

“А скільки разів це вже було? “Червона лінія! Росія використає ядерну зброю, ось вже використовує майже!”. Це ж все іде… Перший раз це пішло наприкінці весни, ну, і потім десь раз на півтора місяця. Апогей був із кінця літа до середини осені. Завдали? Ні, не завдали [удару]. Чи можуть вони його завдати? Гіпотетично все в житті можливо. А реально? Ні, не можливо. Тому що Російська Федерація – це держава, скажімо так, мильна бульбашка. Вони все роздмухують”, – заявив Кирило Буданов.

“Вони чітко розуміють, що, по-перше: ядерна зброя – це не зброя, а засіб стратегічного стримування. По-друге, застосування будь-ким у світі засобу ядерного стримування приведе до, скажімо так, фатальних наслідків для того, хто це зробить. Хто б це не був”, – додав глава ГУР.

Читайте також:
У ГУР попередили, що Росія змінює тактику ракетних ударів

ЗСУ навесні будуть готові перейти до контрнаступу, – ГУР

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна