Папа Франциск надягнув браслет з “Азовсталі” та поцілував прапор України

Фронтова кореспондентка каналу “1+1” Наталя Нагорна на зустрічі з Папою Римським Франциском у Ватикані подарувала йому прапор зі звільненого села на Миколаївщині, закликала бути на боці України та почула ствердну відповідь понтифіка. Від інших українців глава Католицької церкви також отримав гілку бавовни, сіль “Міць”, монетку “Маріуполь” та браслет з “Азовсталі”, який одразу надягнув.

Про зустріч, яка відбулася 24 лютого, журналістка повідомила в фейсбуці.

“Я обіцяла собі бути [на зустрічі з Папою] чесною і коректною. Жінки, які приїхали, просили допомогти звільнити усіх з полону. Я просила про “просте” – бути на боці України”, – розповіла Нагорна.

Папа Франциск цілує прапор України

Вона оприлюднила відео й фото, як Папа цілує подарований синьо-жовтий прапор, та фото благодійного браслета на підтримку ЗСУ на руці Франциска.

Відповідаючи на запитання про реакцію Папи, Нагорна зазначила: “Каже, що він на нашому боці. Я була трошки знервована, тому сказала: “Хочеться вірити”.

“Звісно, я сказала не все, що збиралася. Але ми маємо говорити – щоби замість нас не говорили пропагандисти наших ворогів. Тому ми з Євгеном Афінеєвським показали у Ватикані фільм “Свобода у вогні: Боротьба України за свободу”. Аби понтифік сидів і дві години дивився “про війну”, – розповіла Наталя Нагорна в соцмережі.

Читайте також:
Папа вперше зустрівся із Всеукраїнською радою церков з Епіфанієм у складі. Передали список полонених медиків

Контекст

Останнім часом Папа Римський почав більш чітко висловлюватися про дії Росії в Україні, хоча все одно напряму не засудив державу-агресора.

Зокрема в листопаді він заявив, що українці страждають від “мучеництва агресії” і порівняв наслідки війни для українців із “жахливим геноцидом” 1930-х років, коли радянська влада організувала в Україні Голодомор.

Раніше понтифік покладав відповідальність за війну на НАТО і висловлювався на підтримку російської культури, заявляючи про “притаманний росіянам гуманізм”.

7 грудня Папа порівняв війну в Україні з операцією нацистської Німеччини проти євреїв у роки Другої світової війни, втім, не згадавши Росію як агресора.

Читайте також:
Багато рук мішають казан війни в Україні, кінця не видно, – Папа Римський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна