З останньої довоєнної партії металу заводу “Азовсталь” виготовили браслети. Виручені кошти підуть у ЗСУ

Фандрейзингова платформа United24 запустила проект “Азовсталь. Символ незламності” задля збору коштів на підтримку України під час війни. Перша частина ініціативи – доброчинний випуск браслетів, виготовлених з останньої довоєнної партії металу заводу “Азовсталь”.

Про це у четвер, 6 жовтня, інформує пресслужба офісу президента.

Кожен браслет створений із 5 грамів сталі, виробленої на прокатному стані 3600 комбінату «Азовсталь».
Саме з такого сплаву у 1981 році була виготовлена шахта для запуску космічного корабля, у 2012-му – новий саркофаг для ЧАЕС. У 2022 році листопрокатний цех, у якому багато років працював стан 3600, став одним із місць, де героїчно тримали оборону захисники й захисниці Маріуполя.

“Увесь прибуток від продажу браслетів буде спрямований на закупівлю дронів, щоб посилити українських захисників на фронті”, – наголошують в ОПУ.

Презентація проекту відбулася в Києві, на території Меморіального комплексу “Національний музей історії України у Другій світовій війні”, біля найбільшого прапора України.
Поруч зі стягом розмістили 17-метровий напис «Вірю в ЗСУ», літери якого також зроблені з металу «Азовсталі».

Інсталяцію можна буде побачити з 6 жовтня до 1 листопада.

«Слово «Азовсталь» із власної назви заводу перетворилося на загальну назву – символ мужності та сили духу всього українського народу. Ми присвячуємо цей проект найвизначнішим людям світу – воїнам ЗСУ, а також кожному українцю, який захищає свою землю», – зазначив віце-прем’єр-міністр – міністр цифрової трансформації України Михайло Федоров.

«Завдяки вашим пожертвам через United24 «Армія дронів» уже закупила для фронту майже тисячу БПЛА. «Символ незламності» допоможе посилити наших захисників новими важливими безпілотниками», – додав він.

Генеральний директор групи «Метінвест» Юрій Риженков зазначив, що «Азовсталь» стала символом української незламності, а його компанія з перших днів допомагає Збройним Силам України.

«Остання довоєнна партія з «Азовсталі» допомагатиме захисникам України. Вірю, що одного дня ми повернемося в Маріуполь і відбудуємо легендарний комбінат», – сказав Юрій Риженков.

Дизайн браслетів – паракорд з вигравіюваним гербом України – розробив ювелірний дім SOVA.

«Ми мали обмежену кількість матеріалу й прагнули якомога раціональніше використати кожен грам сталі. Паракорд був обраний невипадково, адже саме таким шнурком користуються наші військові. Він витримує до 250 кілограмів і ще більше акцентує увагу на ідеї сили в браслеті», – розповіла генеральна директорка ювелірного дому Людмила Сова.

Через обмежений обсяг сталі перша партія браслетів налічує 10 тис. штук.

Вартість виробу – 1500 грн.

Придбати браслет можна на сайті United24, у мережі фірмових ювелірних магазинів або на сайті.

Доставку браслетів по всій території України здійснює власним коштом партнер проекту «Нова пошта».

Читайте також:
Завод “Азовсталь” розбомблений і практично знищений, – оборонці Маріуполя

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна