“Попереду важкі та гіркі дні. Але Росії ніколи не вдасться перемогти Україну”: Байден у Варшаві пообіцяв подальшу підтримку у війні проти РФ

НАТО продовжить підтримувати Україну та допоможе їй захиститись від повномасштабної російської агресії.

Про це заявив президент США Джо Байден під час виступу у Варшаві у вівторок, 21 лютого.

Цей виступ називають історичним.

Байден анонсував нові санкції проти Росії та наголосив, що світова спільнота притягне до відповідальності тих, хто розв’язав війну проти України, та винних у воєнних злочинах і злочинах проти людяності, які скоюють росіяни.

Глава Білого дому також зазначив, що захист свободи “займає не день і не рік”, Україна продовжує захищатися і починає свій контрнаступ, а попереду “важкі та гіркі дні, перемоги і трагедії”.

“Але Україна сповнена рішучості, і США разом із союзниками та партнерами продовжать її підтримувати”, — повторив Байден.

Байден зазначив, що коли Путін наказав розпочати повномасштабне вторгнення в Україну, він думав, що світова спільнота відступить, і помилився: “Українці надто хоробрі, Америка, Європа, коаліція націй від Атлантики до Тихого океану були надто єдині. Демократія була надто сильною”, – цитує Байдена “НВ”.

Глава Білого дому наголосив, що замість легкої перемоги, на яку розраховував глава кремлівського режиму, він “пішов зі згорілими танками та хаосом у лавах російського війська”.

“Він сподівався на фінляндизацію НАТО, а отримав “натоїзацію“ Фінляндії. І Швеції. Він розраховував, що НАТО розколеться і розділиться. Натомість Альянс став згуртованішим і об’єднанішим, ніж будь-коли», — сказав американський президент.

Байден також наголосив на хоробрості української нації та президента України Володимира Зеленського, назвавши її “загартованою у вогні”. Він заявив, що підтримка України країнами НАТО залишиться непохитною, а Росії ніколи не вдасться перемогти Україну.

“Рік тому світ готувався до падіння Києва. Що ж, я тільки-но повернувся з Києва і можу повідомити, що Київ стоїть. Гордий, високий і, найголовніше, вільний”, — сказав Байден.

Читайте також:
“Путін продовжує робити помилки”: Байден описав вміст нового пакету військової допомоги Україні

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна