Як сім’ї полоненого або загиблого захисника отримати допомогу – фонд “Мрія” Тайри розповів деталі

Родичі військовополонених, цивільних бранців і загиблих героїв можуть отримати допомогу від фонду “Мрія” Юлії Паєвської.  Для цього їм потрібно заповнити онлайн-анкету та очікувати зворотного контакту від команди фонду.

Про це “Новинарні” повідомили в команді “Мрії”.

Фонд може надати юридичну, психологічну допомогу батькам і дітям, матеріальну підтримку та зробити суттєву інвестицію в розвиток і освіту дітей, заявила Юлія Паєвська, засновниця фонду. 

“Якщо ви дружина або чоловік, мама чи тато, син або донька полоненого, зниклого безвісти або полеглого захисника чи захисниці України, ви можете докласти мінімум зусиль, та витратити кілька хвилин часу і заповнивши цю форму-опитувальник — стати підопічним Фонду “Мрія”. 

Нам важливо лишатися з вами в найважчі часи, важливо підтримати, важливо допомогти. Бо ви не одні, ми не одні. Бо разом ми все можемо пережити.” — написала Facebook Юлія Паєвська “Тайра”.

Родинам, які потребують допомоги, потрібно вказати особисті дані і зазначити статус захисника: зниклий безвісти, загинув, у полоні.

Також рідних просять повідомити про кількість дітей, їхнє бажання щодо отримання освіти, додаткових знань з програмування чи інших навчальних дисциплін, потреби сім’ї.

У пресслужбі фонду “Мрія” зазначили, що в російських в’язницях перебувають не тільки українські військові, а й цивільні бранці. Окупанти відходячи з українських територій брали із собою заручників: це могли бути і лікарі, інженери, викладачі (цивільне населення). Вони не завжди потрапляють у списки на обмін. Оскільки повернення полонених часто є питанням непублічним, їхні родини залишаються без належної уваги та підтримки.

Також існує болюча проблема дітей загиблих героїв.

“Нині в Україні багато дітей, які втратили батька чи матір на фронті. Це діти нової української генерації, якій потрібно буде займатися відновленням України після перемоги. І ми маємо докласти усіх зусиль, щоб вони не жили з відчуттям “безбатьківщини”. Ми всі маємо інвестувати в їхнє майбутнє, бо це і наше з вами майбутнє, це майбутнє всієї країни. Сім’ї загиблих героїв — не менш важливі і часто потребують фінансової та моральної підтримки для навчання і виховання дітей”, – зазначили у фонді.

Анкету можна заповнити за посиланням:
https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLScB93PJu3Q52A7OpCqZGiGmOiezXhu1Ycp79ZGj7cSppNQCCQ/viewform

Читайте також:
Тайра організувала свою благодійну фундацію

Юлія Паєвська і Дана Ярова презентували фонд “Мрія”, який допомагає родинам полонених і загиблих

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна