Тайра організувала свою благодійну фундацію

У південні деокуповані області України приїхав великий “теплий” вантаж: 10 тонн обігрівачів, газових плит, туристичних пічок від благодійних фондів “Подільська громада” Віктора Бронюка, вокаліста гурту “Тік”,  та БФ “Українська фундація “Мрія” Юлії Паєвської “Тайри”.

Про передачу вантажу 22 січня в Херсонську й Миколаївську області повідомили у фонді “Мрія”.

До збору долучилися багато небайдужих підприємців та волонтерських організацій, тож за місяць акції “Тепло на Різдво” вдалося закумулювати чималу суму та придбати потужні генератори, понад 600 портативних газових плит, тисячі газових балонів і термоси.

“Нам вдалося придбати портативні газові плити для найбільш незабезпечених жителів деокупованих міст і селищ Херсонщини і Миколаївщини — одиноких літніх людей і багатодітних родин, які через зруйновану інфраструктуру, на жаль, часто навіть не мають можливості зігрітися теплим чаєм чи кавою”, – розповів Віктор Бронюк.

Віктор Бронюк

“Теплий вантаж” спершу привезли у славнозвісну Чорнобаївку, потім – у Білозерку, Херсон тощо.

Акція “Тепло на Різдво” стала початком співпраці “Подільської громади” з “Українською фундацією “Мрія”, яку заснувала Тайра — відома волонтерка і парамедик Юлія Паєвська, яка понад три місяці провела у російському полоні. Її фонд допомагає родинам військовополонених, цивільних бранців, загиблих героїв, надаючи матеріальну, юридичну та психологічну підтримку.

Фонд Тайри

“Перед з нами зараз завдання підтримати тих, хто цього найбільше потребує, поділитися своїм теплом і надією з українцями, які пережили жахи російської окупації, — зазначила виконавчий директор БФ “УФ “Мрія” Тетяна Комлик. —  Щодня наша команда на контакті з родинами полонених і загиблих воїнів, які теж вийшли з окупації, які стали вимушено переміщеними особами. Ми намагаємося усіма силами підтримати фінансово, психологічно, втілити мрії їх дітей. Тому участь в акції “Тепло на Різдво” для нас має особливе значення — ми готові і надалі нашими можливостями допомагати”.

Читайте також:
“Гуркіт” допомоги. Поїздка на деокуповану Херсонщину з волонтерами, які вразили всіх під обстрілами в Ірпені й Чернігові

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна