Росіяни вперше після тривалої перерви атакували острів Зміїний з літаків

У ніч проти суботи, 11 лютого, російські військові після тривалої перерви атакували острів Зміїний та скинули на нього авіаційні бомби.

Про це повідомив начальник Одеської ОВА Максим Марченко.

“Вночі ворог атакував Одещину з літаків та берегового комплексу “Бастіон”. Є влучання ракет в прибережну зону. На щастя, постраждалих немає. Також ворог завдав бомбового удару по острову Зміїний, скинувши чотири авіабомби”, – написав Марченко в телеграмі.

Марченко закликав не коментувати події та не публікувати у мережі наслідки ударів по Одещині.

Своєю чергою оперативне командування СВ ЗСУ “Південь” уточнило, що ворог вчинив бомбардування острова Зміїний двома літаками Су-24М.

 

Нагадаємо, острів Зміїний, що розташований за 37 км від дельти Дунаю, має стратегічне значення для контролю над північно-західною ділянкою Чорного моря. Він був захоплений росіянами в перші дні повномасштабного вторгнення, але взятий під вогневий контроль ЗСУ та деокупований на початку липня 2022 року. Перед тим навколо острова відбувалися повітряні бої.

Читайте також:
ЗСУ перевірили Зміїний і евакуювали звідти українського кота. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна