Зеленський у Парижі зустрівся з Макроном і Шольцом

Президент України Володимир Зеленський увечері прилетів до Парижа в рамках другого з початку повномасштабної війни Росії закордонного візиту. У Єлисейському палаці він зустрічається з лідерами Німеччини та Франції.

Про переліт Зеленського із Британії до Франції 8 лютого повідомляє французький канал BFM TV.

Британський літак із Зеленським приземлився із запізненням – приблизно о 22:45 за Києвом – у паризькому аеропорту Орлі. Його зустрічали почесна варта і міністр збройних сил Франції Себастьєн Лекорню.

Після цього Володимир Зеленський вирушив до Єлисейського палацу, де зустрівся з президентом Франції Еммануелем Макроном та канцлером Німеччини Олафом Шольцом, який прибув до Парижа раніше.

Вони мають провести переговори з питань підтримки України у відбитті російської агресії, зокрема щодо танкової коаліції.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 8 лютого перебував із візитом у Великій Британії.
Це його перший візит до Великої Британії та другий закордонний візит після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У грудні 2022 року глава Української держави відвідав США.

Під час виступу у Вестмінстер-холі президент Зеленський закликав Захід надати Україні ракети великої дальності, що дозволить примусити російського агресора залишити українську територію, та сучасні винищувачі. Також він провів переговори з прем’єр-міністром Ріші Сунаком на Даунінг-стріт і був на аудієнції в короля Чарльза ІІІ.

Під час візиту Зеленський та Сунак зустрілися у графстві Дорсет з українськими військовими, які тренуються на британських танках “Челленджер”.

Як відомо, 9 лютого Зеленський має взяти участь у саміті ЄС у Брюсселі.
За даними ЗМІ, президент України має виступити на пленарному засіданні Європейського парламенту до полудня, а потім відвідати саміт ЄС. Сам Зеленський говорив, що обговорить із лідерами Євросоюзу надання Україні далекобійних ракет.

Читайте також:
Зеленський у парламенті Британії подарував шолом пілота ПС ЗСУ та закликав надати винищувачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна