Зеленського вперше прийняв король Чарльз ІІІ

Президент Володимир Зеленський під час візиту до Лондона 8 лютого зустрівся з королем Великої Британії Чарльзом (Карлом) ІІІ у Букінгемському палаці.

Новий британський монарх зустрівся із Зеленським уперше після початку повномасштабного вторгнення росії в Україну наприкінці лютого 2022 року.

Король Чарльз ІІІ потиснув руку президенту України і провів аудієнцію.

Як повідомили в офісі президента, Володимир Зеленський привітав короля з нещодавнім сходженням на престол і побажав миру й процвітання британському народові.

Президент України також висловив подяку британцям та уряду Британії і наголосив на тому, що Сполучене Королівство є одним із найближчих і найважливіших союзників України.

За повідомленням офісу президента, ця зустріч стала першою аудієнцією глави Української держави у британського монарха за всю історію українсько-британських відносин.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський 8 лютого перебуває візитом у Великій Британії.
Це його перший візит до Великої Британії та другий закордонний після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У грудні 2022 року глава Української держави відвідав США.

Раніше цього дня під час виступу у Вестмінстер-холі президент Володимир Зеленський закликав Захід надати Україні ракети великої дальності, що дозволить примусити російського агресора повністю залишити українську територію, та сучасні винищувачі. Також він провів переговори з прем’єр-міністром Ріші Сунаком на Даунінг-стріт.

Після візиту до Великої Британії у середу Зеленський також прибуде у Париж, де зустрінеться з президентом Франції Макроном та канцлером Німеччини Шольцом, інформує Reuters.

Читайте також:
Зеленський у парламенті Британії подарував шолом пілота ПС ЗСУ та закликав надати винищувачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна