Переговори Зеленського на Даунінг-стріт: нова зброя, формула миру, Олімпіада без РФ

Президент Володимир Зеленський обговорив із прем’єр-міністром Сполученого Королівства питання оборонної підтримки та відбудови України, “формули миру”, а також недопущення російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх.

Зустріч лідерів відбулась у Лондоні 8 лютого, повідомляє пресслужба глави держави.

“Під час зустрічі Володимир Зеленський і Ріші Сунак обговорили оборонну співпрацю та весь комплекс питань двостороннього порядку денного: реалізацію Формули миру, євроатлантичну інтеграцію України, майбутню підтримку з боку Великої Британії, можливість залучення британської сторони до повоєнної відбудови нашої країни, а також низку інших перспективних проєктів”, – ідеться в повідомленні.

Зазначається, що окремо обговорювалося питання недопущення російських і білоруських спортсменів до участі в Олімпійських іграх 2024 року у Парижі.

Президент поінформував прем’єр-міністра Великої Британії про ситуацію на фронті та ключові потреби ЗСУ в озброєнні та військовій техніці. Він наголосив на важливості отримання Україною необхідної зброї від союзників для того, щоб зупинити російський наступ і визволити всі тимчасово окуповані українські території.

Водночас глава держави висловив подяку британському народу та особисто Ріші Сунаку за всебічну підтримку України в протидії російській агресії.

Зеленський підкреслив, що Сполучене Королівство є надійним партнером і другом, який став одним зі світових лідерів у допомозі Україні.

“Дякую за зусилля щодо зміцнення обороноздатності України, за надану гуманітарну та фінансову допомогу після початку повномасштабної агресії, за підтримку українців, які вимушено покинули свої домівки через російську війну”, – сказав він.

Як повідомляла “Новинарня“, президент Володимир Зеленський у середу перебуває візитом у Великій Британії.
Це його перший візит до Великої Британії та другий закордонний після повномасштабного вторгнення Росії в Україну. У грудні 2022 року глава Української держави відвідав США.

Читайте також:
Зеленський у парламенті Британії подарував шолом пілота ПС ЗСУ та закликав надати винищувачі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.