Зеленський у парламенті Британії подарував шолом пілота ПС ЗСУ та закликав надати винищувачі

доповнено

Президент Володимир Зеленський під час виступу в парламенті Великої Британії закликав Лондон надати Україні винищувачі.

Як інформує The Guardian, у середу, 8 лютого, Зеленський подарував спікеру Палати представників Великої Британії Ліндсею Гойлу гермошолом одного з найуспішніших українських пілотів із написом: “У нас є свобода, але дайте нам крила, щоб захистити її”.

Він сказав, що вірить, що цей символ “допоможе нам у нашій наступній коаліції літаків за свободу”.

Також президент заявив, що Росія програє у війні, і це змінить світ.

“Ми завжди будемо брати гору над злом. Це лежить в основі наших і ваших традицій. Але як тільки старе зло переможене, нове намагається підняти голову… Та ми знаємо: свобода – переможе, ми знаємо, що Росія – програє”, – сказав Зеленський, і зал на цих словах почав аплодувати.

Він додав, що перемога змінить світ, і це будуть зміни, яких світ довго потребував.

“Британія іде разом з нами до найбільшої перемоги в нашому житті. Це буде перемога над самою ідеєю війни. Після перемоги будь-який агресор – великий чи малий – знатиме, що на нього чекає у разі атаки на міжнародний порядок”, – додав президент України.

Пізніше прем’єр-міністр Великої Британії Ріші Сунак доручив міністрові оборони вивчити питання про те, які літаки країна могла б надати Україні. Речник прем’єра  повідомив, що це довгострокове рішення, поки країна не планує надсилати літаки.

За даними ЗМІ, під час візиту Зеленського до Лондона 8 лютого прем’єр Ріші Сунак має оголосити про розширену програму підготовки українських військ у Британії, а також про поставку Києву далекобійної зброї.

Букінгемський палац також підтвердив, що король Чарльз матиме сьогодні аудієнцію з Зеленським.

Читайте також:
Зеленський зустрівся з прем’єром Британії

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна