“Передусім для топ-чиновників”: міністр Кабміну роз’яснив обмеження на виїзд дежслужбовців

Міністр Кабінету Міністрів Олег Немчінов роз’яснив запроваджені обмеження щодо виїзду за кордон державних службовців.

Про це він сказав у ефірі телемарафону, повідомляє “Укрінформ“.

Немчінов визнав, що обмеження щодо виїзду за кордон держслужбовців “викликало дуже велику реакцію, тому що це робилося в стислі терміни”.

“Можливо, не всі до кінця розуміють процедуру, але це обмеження стосується передусім топ-чиновників та керівників структурних підрозділів державних органів. Воно не обмежує ті речі, які стосуються пересічних державних службовців і пересічних службовців органів місцевого самоврядування. Їхні обмеження стосуються виключно умов воєнного стану”, – наголосив міністр Кабміну.

Він нагадав, що в умовах воєнного стану діють обмеження щодо виїзду за кордон чоловіків призовного віку. “А щодо жінок, які не обіймають зазначені посади та не мають представницького мандата, – вони як виїжджали у вільний від роботи час, наприклад, щоб відвідати своїх дітей чи родичів, вони так це і роблять”.

“Звичайно, ми розуміємо, що державні службовці, службовці органів місцевого самоврядування – вони приймали відповідну присягу і в принципі не можуть її порушувати й покидати своє робоче місце.

А що стосується топ-чиновників – вони, звичайно, як і будь-які пересічні громадяни, мають якийсь час для відпочинку. Але для них і введено це обмеження. Якщо дійсно людина має планову відпустку, вона спокійно може її провести в Україні. Якщо це потреби гуманітарного характеру – то з такою метою є можливість виїхати”, – зауважив Немчінов.

Зокрема, він зазначив, що медична система України зараз налаштована передусім на лікування наших воїнів. Тож службовці органів місцевого самоврядування у разі хвороби можуть виїхати на лікування за кордон.

Читайте також:
Заборона на виїзд держслужбовців і депутатів за кордон уже діє – стосується і жінок, і непридатних

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна