“Не панікуйте: ЗСУ готові”. Резніков – про ймовірний наступ РФ і перспективи нашої перемоги

Міністр оборони Олексій Резніков закликав не піддаватися паніці через інформаційні повідомлення про ймовірний наступ Росії в лютому і висловив переконання, що Україна здобуде перемогу до кінця 2023 року.

Про це він сказав на пресконференції в Києві в неділю, 5 лютого.

За словами міністра, наступ РФ у лютому не виключений. Проте Сили оборони уважно відстежують можливі формування ворогом ударних угруповань, тож не варто піддаватися паніці.

“Важливо слухати Генеральний штаб. Коли буде зрозуміло, що вони сформували ударні формування, коли, де і в якому місці, Генштаб це чудово знатиме. Тому прохання: Суми, Чернігів – зайдіть на карту і подивіться, що немає ударних угруповань з того боку“, — наголосив Резніков.

Він підкреслив, що важливо не піддаватися панічним інформаційним загрозам, адже вони для того і створюються, щоб в українців був емоційно нестійкий фон.

“Звісно, ми все одно очікуємо можливих наступів із боку росіян – бо йде лютий, а вони люблять символізми. 24 лютого виповниться рік, як розпочалася ця навала, відкрита стадія україно-російської війни, що триває з 2014 року. Тому ми очікуємо на цей тиск”, — додав Резніков.

Водночас він запевнив, що “всі готові до відсічі”: “Збройні сили готові, Верховний Головнокомандувач постійно тримає ситуацію на контролі, тому неочікуваних речей не буде”.

При цьому Резніков визнав, що до того часу в Україну встигне доїхати не все обіцяне Заходом озброєння. Але запевнив, що ЗСУ готові до відсічі й без цієї зброї.

“Не можна використовувати західне озброєння, не будучи підготовленим. Зараз відбуваються навчання. Завтра, 6 лютого, починаються навчання українських екіпажів на танках Leopard.

Надана партнерами зброя буде застосована в готових підрозділах для проведення тих операцій, як визначить Генеральний штаб. У нас уже є створені ресурси і резерви, якими ми спроможні стабілізувати й тримати удар”, — підсумував очільник Міноборони.

Він також запевнив, що партнери нададуть нам і літаки.

Літаки будуть. Питання – які. Це можуть бути F-16, Grippen чи якісь інші”, – зауважив Резніков.

Він також зазначив, що для перемоги Україні потрібно розвивати й власний військово-промисловий комплекс. І робота вже ведеться:

“За пів року Україна прийняла на озброєння більше дронів національних виробників, ніж за попередні 5 років. У нас затверджена ракетна програма, яка дозволяє нашому ВПК отримувати замовлення”.

При цьому Резніков зауважив, що якби міжнародні партнери діяли на випередження, повномасштабної війни РФ проти України можна було б уникнути.

“Цієї війни можна було уникнути в принципі, якби зупинили “Північний потік-2″, якби Росії обрізали доступ до системи SWIFT, якби заборонили входження російських кораблів у міжнародні порти, якби перестала Європа купувати їхній газ (що все одно в результаті зробили), якби почали блокувати активи російських олігархів”, – переконаний Резніков.

Водночас він висловив переконання, що цей рік стане переможним для України.

“Ми віримо, що 2023 рік буде роком перемоги. Я вірю у створення трибуналу [над воєнними злочинцями РФ]”, — наголосив Резніков.

Читайте також:
Скандал із закупівлями в МОУ: міністр Резніков готовий до відставки, але поки підсилить антикорупційний напрямок

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.