Луцька бібліотека збирає допомогу для бійців на передовій

Бібліотека №10 у Луцьку від початку повномасштабної війни стала волонтерським хабом: кожні два тижні працівники книгозбірні відправляють на передову вантажі з допомогою та адресними посилками.

Зокрема, волонтерську допомогу передають у Бахмут, Краматорськ, Слов’янськ, Ізюм, а також у Харків та Дніпро для подальшого розподілу, розповідає “Суспільне“.

Дату виїзду волонтери громадської організації “Волинський спротив” зазвичай анонсують у групах ОСББ.

“Охочі допомогти можуть зробити адресні передачі, можуть просто передати нашим хлопцям усе, що забажають. Хтось котлети спік, хтось “мівіни” приніс, хтось вафель”, – розповіла бібліотекарка Алла Фень, яка сортує посилки.

Наразі більшість приміщень книгозбірні задіяні в допомозі військовим. Щодня допомагати волонтерам приходять постійні відвідувачі бібліотеки та мешканці навколишніх будинків.

За словами бібліотекарів, нині головна потреба захисників – теплі речі, ліки, засоби гігієни та харчі.

Читайте також:
Фронту допомагають “старики”. Як Луцький геріатричний пансіонат волонтерить для ЗСУ

Проєкт “Зберегти Україну” реалізується за підтримки Фонду розвитку ЗМІ Посольства США в Україні.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна