Мінливий ринок праці в Україні: від сьогодні та у найближчі два роки ℗

Кожен громадянин України розуміє, що без роботи існувати неможливо, особливо у сучасних реаліях. Проте ринок праці в країні настільки мінливий, що у людей виникає безліч питань. При цьому багато хто зустрічається з дилемою: “А як же моя освіта? Я що, просто так витратив 5 років свого життя?

Поспішаємо порадувати, оскільки існує багато прискорених програм навчання, які допоможуть освоїти нову спеціальність. Чому б і ні, якщо майбутня робота приноситиме хороший дохід? Принагідно, у вільний час можна займатися улюбленими справами, наприклад, грати в слоти PlayCazinos, доступні 24/7 на мобільних пристроях.

Щороку перелік популярних вакансій змінюється, тому є певна невизначеність. Щоб бути в курсі подій треба завжди тримати руку на пульсі. У цьому випадку вдасться спрогнозувати актуальність конкретних галузей на найближчу перспективу.

Що прогнозують експерти з актуальних вакансій на 2023 рік

Сфера програмування, веб-дизайну та реклами в інтернеті, як завжди, на вершині харчового ланцюга. Нині в Україні існують професійні курси для майбутніх IT-шників. Проте присутні й несподівані варіанти:

  • робітники на станції техобслуговування для будь-яких типів робіт;
  • менеджери та продавці в інтернет-магазини з техніки та електрокарів;
  • співробітники складів магазинів електроніки та автомобільних запчастин;
  • технічні менеджери на аграрні підприємства (допомога у налаштуванні сільгосп техніки, заміна комплектуючих та їх вибір);
  • фахівці з логістики, постачання та комплектуючих в аграрні компанії.

При цьому, у 2023 році радітимуть не лише аграрії та магазини електротоварів. Сьогодні залишаються актуальними вакансії офіціантів та менеджерів середньої ланки. Також існує гостра потреба в інженерах, техніках і працівниках критичних інфраструктурних об’єктів.

Небагато про те, що по грошах, і відкривають список програмісти та веб-дизайнери, які отримують 70–115 000 грн/місяць. Далі, за значимістю, йдуть далекобійники з окладом до 41 000 грн. І замикають перелік: консультанти магазинів, менеджери залів, кухарі менеджери з продажу та таксисти, у яких доходи коливаються в межах 12–22 000 грн.

Пара слів про те, яка робота може стати затребуваною у 2024 році

За даними багатьох експертів, майбутній рік буде таким самим плідним для айтішників, як і цей. Але сюди додається сфера кібернетичної безпеки та фінансів. Також у тренді залишається веб-дизайн та креативне оформлення офісних/житлових приміщень.

Зрозуміло, не остання роль відведена логістиці, особливо у сферах сільського господарства та медицини. З’явиться попит на юристів у різних сферах, від it-юриспруденції до правового регулювання фармкомпаній та біотехнологій. І, останнім трендом обіцяє стати використання “зеленої економіки” у багатьох великих компаніях. Останнє має на увазі розвиток, що спирається на екологічну, соціальну та корпоративну відповідальність.

Участь в азартних іграх може викликати ігрову залежність. Дотримуйтеся принципів відповідальної гри!

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна