Як вибрати адаптер для ноутбука? ℗

Зарядний пристрій – це аксесуар, який дає змогу використовувати ноутбук у стаціонарному режимі, а також необхідний для заряджання акумулятора. Таким чином, джерело живлення експлуатується нещадно. Йдеться не тільки про постійну роботу і під’єднання до електромережі, а й про неправильне зберігання, транспортування, заплутування проводів тощо. Усі ці фактори означають, що блок живлення може вийти з ладу відносно швидко. Тоді вихід справді один – вибрати новий зарядний пристрій (наприклад для ноутбука Asus) за цим посиланням https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/asus. Тому пропонуємо з’ясувати, на що звернути увагу під час пошуку підходящої моделі та на які параметри звернути увагу.

Який БЖ підійде?

 Якщо ви помітили, що зарядка перестала заряджати акумулятор або робить це неефективно: зникає контакт або рівень заряду АКБ стоїть на місці, то найімовірніше доведеться замінити адаптер. Під час вибору нового обладнання пропонуємо врахувати такі параметри

1. Модель зарядного пристрою

Зарядні пристрої, як і акумулятори, мають власні позначення моделей. Це зручно, оскільки дає змогу швидко ідентифікувати деталі. Однак це не єдине, що потрібно враховувати під час заміни блока живлення. Хоча основний блок зарядного пристрою може бути ідентичним, конектори при цьому часто відрізняються.

2. Інтерфейс підключення

Зупинимося на самих вилках адаптера живлення. На жаль, колись виробники комп’ютерів так запекло конкурували, що донині використовується близько десяти різних типів конекторів. При цьому йдеться тільки про популярні моделі, насправді їх набагато більше. Як бачите, вибрати відповідний штекер – не найпростіша справа. Наприклад, зарядні пристрої для ноутбуків HP, залежно від серії, використовують до п’яти варіантів конекторів.  Будь-який із варіантів знайдете тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/hp.

3. Вхідні параметри

 Перед купівлею адаптера обов’язково потрібно перевірити відповідність вихідних параметрів ноутбуку. Йдеться про значення напруги та потужності. Сумiсний блок живлення з ноутбуком Lenovo шукайте тут https://www.aks.ua/catalog/zaryadnoye-ustroistvo-noutbuk/brend-noutbuka/lenovo

Зарядний пристрій для ноутбука з вищою напругою або силою струму

 Цього точно не слід практикувати. Напруга має в точності відповідати рекомендаціям виробника. Що стосується номінального значення сили струму, то вона може і бути вищою за вказане значення, але ніяк не нижчою. Якщо не дотримуватися цих правил, то це загрожує поломкою не тільки акумулятора, а й усього ноутбука. Тож до вибору блока живлення варто ставитися вкрай відповідально.

Матеріал публікується на правах реклами ℗


〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна