ЗМІ встановили імена 92 росіян, ліквідованих у Макіївці

Журналісти встановили імена 92 окупантів, які були ліквідовані в Макіївці. Родини ще 16 загарбників не можуть знайти своїх близьких.

Про це в середу, 25 січня, повідомляє російська служба ВВС.

“Петиція з вимогою опублікувати поіменний список загиблих набрала майже 55 тисяч підписів. Більшість загиблих і поранених – це мобілізовані із Самарської області. Але військовий комісар Самарської області Андрій Вдовін заявив, що прізвища військових, які потрапили під обстріл у Макіївці, публікуватися все одно не будуть”, – йдеться у матеріалі.

Видання зазначає, що, за словами родичів, більшість ліквідованих в Макіївці росіян отримали повістки наприкінці вересня – невдовзі після оголошення так званої “часткової мобілізації”, а потім близько двох місяців вони проходили підготовку у військових частинах Самарської області.

“Наказ про відправку мобілізованих до зони бойових дій надійшов у середині грудня, і до Макіївки на території Донецької області вони прибули 26 грудня”, – пише ВВС.

Передісторія

Нагадаємо, Збройні сили України завдали удару з РСЗВ (ймовірно, HIMARS) по базі російських мобілізованих вояків у місті Макіївка Донецької області в перші хвилини 1 січня 2023 року.

Спершу російська влада визнала загибель у ПТУ в Макіївці 63 своїх військових. Під час розбору завалів залізобетонних конструкцій офіційне число збільшилося до 89. Серед трупів було багато мобілізованих із Саратовської області РФ та зокрема заступник командира полку підполковник Бачурін.

Водночас за даними російських же “воєнкорів”, кількість ліквідованих російських вояків значно більша – ймовірно, близько 400 чи 600, а також до кількох сотень поранених.

При цьому в РФ вважають, що “основною причиною” влучного удару стало “увімкнення та масове використання російськими мобілізованими, всупереч забороні, мобільних телефонів” – це нібито допомогло українським силам запеленгувати й визначити координати розташування пункту дислокації росіян.

Читайте також:
Генштаб підтвердив удар по російській базі в Макіївці

ЗСУ показали, як три “знищені” HIMARS працюють на Донбасі по росіянах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна