Міноборони РФ визнало загибель у Макіївці 89 військових і заступника командира полку

“Міністерство оборони” РФ “збільшило” кількість загиблих від удару ЗСУ по пункту дислокації російських військових в ПТУ №19 в окупованій Макіївці до 89 і визнало, що серед загиблих був заступник командира полку підполковник Бачурін.

Із відповідною заявою після широкого резонансу, який здобула в соцмережах ця подія, виступив перший заступник начальника головного військово-політичного управління збройних сил держави-агресора генерал-лейтенант Сергій Севрюков.

Він підтвердив, що 1 січня о 00:01 за московським часом ЗСУ завдали удару по пункту тимчасової дислокації однієї з російських військових частин у тимчасово окупованій Макіївці.

За версією РФ, по будівлі було випущено шість реактивних снарядів системи залпового вогню HIMARS, два з яких нібито були перехоплені  російською ППО, але решта чотири влучили й здетонували, внаслідок чого стався обвал перекриттів будівлі.

У російському “міноборони” також заявили, що “вогнем у відповідь була знищена” та сама установка HIMARS, з якої було завдано влучного удару, а також іще чотири установки HIMARS у районі залізничної станції Дружківка.

Таким чином, загальна кількість установок HIMARS на озброєнні України, про знищення яких заявляли в РФ, “сягнула” щонайменше 28 одиниць. При цьому станом на початок 2023 року Україна, за офіційними даними, отримала від партнерів максимум 20 таких установок.

Нагадаємо, що спершу російська влада визнала загибель у ПТУ в Макіївці 63 своїх військових. Під час розбору завалів залізобетонних конструкцій це число нібито збільшилося до 89. Водночас за даними російських же “воєнкорів”, кількість ліквідованих російських вояків значно більша – ймовірно, близько 400, а також до кількох сотень поранених.

При цьому в РФ наполягають, що “основною причиною” влучного удару стало “увімкнення та масове використання російськими мобілізованими, всупереч забороні, мобільних телефонів” – це нібито допомогло українським силам запеленгувати й визначити координати розташування пункту дислокації росіян.

Читайте також:
Генштаб підтвердив удар по російській базі в Макіївці

ЗСУ показали, як три “знищені” HIMARS працюють на Донбасі по росіянах. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна