Генштаб підтвердив удар по російській базі в Макіївці

Генеральний штаб ЗСУ офіційно підтвердив ураження російських військових в окупованій Макіївці на Донеччині.

Про це йдеться у зведенні Генштабу станом на 18:00 понеділка, 2 січня.

“31 грудня в районі зосередження у населеному пункті Макіївка Донецької області було знищено та пошкоджено до 10 одиниць ворожої військової техніки різних типів.

Втрати особового складу окупантів уточнюються”, – зазначається в повідомленні.

Як писала “Новинарня“, раніше російські канали заявили про “удар системами HIMARS” рівно опівночі 31 грудня по будівлі ПТУ в Макіївці, де розміщувалися військовослужбовці РФ. Так звані російські “воєнкори” заявляли про “сотні загиблих військових” (називали цифри й 400, і 600 осіб).

Російське міноборони замовчувало цю ситуацію, проте після резонансу в російських пабліках підтвердило удар у Макіївці. При цьому озвучивши значно меншу кількість загиблих – 63.

Перед тим російський пропагандист Володимир Соловйов репостнув у своєму Telegram повідомлення про те, що поширення інформації про військові втрати РФ карається російським законодавством до 15 років ув’язнення.

Читайте також:
“На граничній дистанції”: чим важливий удар ЗСУ по Мелітополю, крім знищення значної кількості рашистів

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна