Вибити росіян з України військовим шляхом цього року буде дуже важко, – генерал Міллі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі вважає, що військовими засобами витіснити росіян з окупованих територій України у 2023 році буде дуже важко.

Про це він сказав після зустрічі Контактної групи підтримки України на німецькій авіабазі Рамштайн, повідомляє “Європейська правда”.

Військовим шляхом буде надзвичайно важко вигнати російські сили з території України впродовж цього року. Я не кажу, що це неможливо, або що це не може статися. Але це буде надзвичайно важко”, – наголосив Міллі.

Він зауважив, що натомість має відбутися стабілізація фронту.

“Я думаю. це залежатиме від навчання, від доставки обладнання. І думаю, що Україна може проводити наступальні операції на тактичному і стратегічному рівні”, – зазначив американський генерал.

За його словами, з військової точки зору зараз дуже важкі умови, а лінія фронту розтягнулася на величезну територію.

“Лінія фронту йде від Харкова до Херсона і вона більш-менш статична, за виключенням Соледара, Бахмута. Це величезна територія і там залишається багато російських сил, які окупували Україну”, – констатував Міллі.

Раніше цього тижня він відвідав полігон у Німеччині, де почали навчання українські військовослужбовці.

А за кілька днів до чергової зустрічі у форматі “Рамштайн” Міллі вперше особисто зустрівся з Головнокомандувачем ЗСУ Валерієм Залужним.

У четвер Сполучені Штати оголосили про виділення Україні додаткових 2,5 млрд доларів військової допомоги. Пакет включатиме більше бронетехніки та боєприпасів.

Читайте також:
На полях “Рамштайну” глава Пентагону зустрівся з Резніковим

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна