Втрати Росії на війні з Україною значно більші за 100 тисяч, – генерал Міллі

Голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США Марк Міллі заявив, що Росія зазнала у війні з Україною величезних втрат, які він оцінив у число, значно більше за 100 тисяч осіб.

Про це, як повідомляє “Європейська правда”, він казав на пресконференції за підсумками восьмого засідання Контактної групи з питань оборони України у Рамштайні в п’ятницю, 20 січня.

“Востаннє, коли я публічно говорив про втрати росіян, я сказав, що вони перевищують 100 тисяч. Зараз скажу, що вони значно перевищують 100 тисяч. Росіяни зазнали колосальних втрат серед військових. Йдеться і про регулярну армію, і про найманців з групи “Вагнера” та інші сили, які воюють на боці росіян”, – зазначив генерал Міллі.

Поняття “втрат”, яким оперує Міллі, передбачає врахування не лише загиблих російських військових, а й поранених і, в деяких випадках, дезертирів.

Американський генерал також оцінив масштаби мобілізації в Росії, яка була оголошена у вересні 2022 року.

“Росія оголошувала мобілізацію. Вони призивали 300 тисяч людей. На мою думку, їм вдалось призвати десь 200-250 тисяч. Тож вони замінюють людські втрати, але й ці втрати величезні”, – сказав начальник американського генштабу.

Міллі зауважив, що й Україна “також зазнала величезних втрат”, та відмовився наводити принаймні приблизні оцінки.

“Велика кількість цивільних була вбита в результаті дій Росії – росіяни б’ють по цивільній інфраструктурі. Також було завдано значних економічних збитків, зруйновано енергетичну інфраструктуру. Українські військові теж зазнали значних втрат. Це дуже-дуже кривава війна, і з обох сторін є значні втрати. Саме тому я кажу, що рано чи пізно це в певний момент завершиться за столом переговорів, аби настало завершення”, – сказав Марк Міллі.

Як писала “Новинарня“, голова Об’єднаного комітету начальників штабів армії США генерал Марк Міллі по завершенні зустрічі групи підтримки України у форматі “Рамштайн” заявив, що військовими засобами витіснити росіян з окупованих територій України цього року буде “дуже важко”.
“Лінія фронту йде від Харкова до Херсона і вона більш-менш статична, за виключенням Соледара, Бахмута. Це величезна територія і там залишається багато російських сил, які окупували Україну”, – сказав Міллі.

Нагадаємо, німецька розвідка повідомила, що біля Бахмута Україна щодня втрачає “тризначну кількість” бійців.

За даними ГШ ЗСУ, станом на 20 січня ліквідовано 119300 російських окупантів. Статистика українських втрат офіційно не розголошується.

Читайте також:
Спершу – зброя і навчання: США радять Україні відкласти запланований контрнаступ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна