Біля Бахмута Україна щодня втрачає “тризначну кількість” бійців, – німецька розвідка

Німецька Федеральна служба розвідки (BND) занепокоєна високими втратами української армії в боях за місто Бахмут на Донеччині.

Про це 20 січня повідомило німецьке видання Spiegel, передає “Європейська правда”.

Як зазначено у публікації, BND на закритому засіданні цього тижня повідомила депутатам у Бундестазі, що українська армія щодня втрачає “тризначну кількість” солдатів у боях із російськими окупантами.

“На фронті під Бахмутом українці наразі зазнають величезних втрат, у брифінгу BND йшлося про тризначні цифри загиблих за день. Втрата Бахмута, згідно з аналізом, мала б наслідки для всієї лінії української оборони. Росія, мовляв, зараз кидає солдатів, як гарматне м’ясо, оскільки втрати там не відіграють для неї жодної ролі”, – сказано в публікації.

Британська розвідка раніше повідомляла, що один з двох основних шляхів постачання України до Бахмута зараз перебуває під зростаючим тиском.
Також спостерігачі в середині січня інформували про втрату ЗСУ міста Соледар, що на північ від Бахмута.

Читайте також:
Десантники показали, як знищили ворожу ДРГ на підступах до Бахмута. ВІДЕО

У Соледарі ЗСУ знищили штаб і польовий склад вагнерівців. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна