У Білорусі – потужний вибух. В небі загорівся двигун російського винищувача

У Білорусі 19 січня пролунав потужний вибух. Він був пов’язаний із загорянням двигуна російського винищувача МіГ-31К, який окупанти підняли у повітря.

Про це повідомляє моніторингова група “Беларускі Гаюн”.

За словами очевидців, у небі над Молодечненським районом (Мінська область) чули сильний вибух, аж у будинках затремтіли вікна.

Однак, за даними моніторингової групи, йдеться не про вибух, а, ймовірно, про помпаж двигуна.

Як повідомляє “Гаюн”, о 10:59 за київським часом над районом Молодечно у винищувача МіГ-31К ВКС РФ (RF-95194) стався спалах одного з двох двигунів, який супроводжувався звуком вибуху. Це був звук помпажу двигуна після займання.

Внаслідок інциденту винищувач був вимушений екстрено завершити політ та повернутися на аеродром “Мачулищі”.

У моніторинговій групі помітили, що спалах стався саме того літака – носія ракет “Кинджал”, який уже горів 25 грудня при спробі зльоту з аеродрому.

Нагадаємо, що приблизно о 10:15 19 січня в Україні оголосили масштабну повітряну тривогу, бо в Білорусі зафіксували зліт ворожої авіації, що може нести ракети.

Читайте також:
Через спільні навчання РФ і РБ зросла загроза ракетних ударів із Білорусі, – Генштаб

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна