Через спільні навчання РФ і РБ зросла загроза ракетних ударів із Білорусі, – Генштаб

Із початком льотно-тактичних навчань ВПС РФ і РБ зросла загроза ракетних ударів по Україні з боку Білорусі.

Про це повідомляє пресслужба Генштабу ЗСУ у вечірньому зведенні в понеділок, 16 січня.

“16 січня поблизу українського кордону розпочалося спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил Республіки Білорусі та Росії, які входять до регіонального угруповання військ, із залученням бойових літаків обох країн. Таким чином, під виглядом спільного навчання противник посилив бойове авіаційне угруповання в Білорусі. З огляду на це, зростає загроза завдання ракетно-авіаційних ударів саме з повітряного простору Білорусі”, – зазначили аналітики ГШ ЗС України.

Тим часом Генштаб ЗСУ зазначає, що на Волинському і Поліському напрямках обстановка без суттєвих змін, наступальних угруповань противника не виявлено.

Контекст

Міністерство оборони Білорусі вранці 16 січня заявило, що стартувало спільне льотно-тактичне навчання авіаційних підрозділів збройних сил РБ та Росії, які входять до складу авіаційної компоненти регіонального угруповання військ.

Від російської сторони в навчаннях бере участь військове формування повітряно-космічних сил ЗС РФ, а “головною метою навчань є підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань”.

Під час навчань планується відпрацювати ведення повітряної розвідки, спільне патрулювання повітряного простору вздовж держкордону; авіаційну підтримку військ, висадку тактичного повітряного десанту, а також доставку вантажів та евакуацію поранених.

Для проведення навчання задіють всі аеродроми та полігони ВПС та військ ППО збройних сил Білорусі.

Читайте також:
ЗСУ має резерви, щоб підсилити білоруський напрямок у разі загрози, – Наєв

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна