ЗСУ має резерви, щоб підсилити білоруський напрямок у разі загрози, – Наєв

Збройні сили України мають резерв для посилення у випадку зростання загрози з білоруського напрямку.

Про це заявив командувач Об’єднаних сил ЗС України генерал-лейтенант Сергій Наєв за підсумками відвідання Волині.

“На даний час співвідношення підрозділів Збройних Сил України, що входять до складу наших угрупувань на півночі, до збройних сил Російської Федерації, які перебувають на території Республіки Білорусь, достатнє для того, щоб виконувати завдання стабілізаційної операції. Саме це ми й робимо.
На випадок збільшення загрози у нас є відповідні військові частини у резерві. Генеральним штабом Збройних Сил України передбачено негайне їх передислокування на загрозливі напрямки”, – передає слова Наєва Командування ОС.

Напередодні, 13 січня, КОС ЗСУ Сергій Наєв був присутній на навчаннях із бойової підготовки підрозділів, які боронять Волинський напрямок, щодо охорони та оборони важливого державного об’єкта критичної інфраструктури.

Метою навчань було відпрацювання координації та ефективної взаємодії між підрозділами Збройних Сил України, Національної гвардії, Служби безпеки, Національної поліції та Державної служби з надзвичайних ситуацій.

За словами генерал-лейтенанта Наєва, відповідні підрозділи Сил оборони діяли злагоджено та показали високий рівень навченості й взаємодії. Зокрема, підрозділи СБУ здійснювали оперативне забезпечення та керували контрдиверсійними заходами. Підрозділи Національної поліції проводили ізоляційні заходи та боролися з диверсійно-розвідувальними групами. Підрозділи Національної гвардії України виконували завдання щодо недопущення прориву блок-поста диверсійно-розвідувальною групою противника. Своєю чергою підрозділи Збройних Сил України займалися обороною ділянки місцевості, виявленням диверсійно-розвідувальних груп у лісистій місцевості.

“Командири мають бути чітко обізнаними в обстановці та приймати адекватні рішення. Це дуже слушно і дуже корисно для спільних дій всіх підрозділів, які входять до складу Сектору безпеки та оборони”, – наголосив командувач у контексті продовження таких навчань.

Читайте також:
СБУ провела військові тренування біля Білорусі

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна