У Білорусі стартували спільні з Росією навчання військової авіації

У Білорусі 16 січня розпочалися білорусько-російські спільні льотно-тактичні навчання авіаційних підрозділів збройних сил двох країн.

Про це у понеділок, 16 січня, повідомили в міністерстві оборони Білорусі.

“Головна мета навчань – підвищення оперативної сумісності під час спільного виконання навчально-бойових завдань”, – йдеться в повідомленні.

Тиждень тому на територію Білорусі прибула російська авіація.

У міноборони Білорусі повідомили, що в рамках маневрів, під час яких «будуть задіяні всі аеродроми, а також полігони військово-повітряних сил і військ протиповітряної оборони» країни, планується відпрацювати ведення повітряної розвідки, спільне патрулювання вздовж кордону, авіапідтримку угруповання військ, висадку тактичного десанту, а також доставку вантажів та евакуацію поранених. Навчання триватимуть до 1 лютого.

Про створення єдиного оборонного простору Москва і Мінськ оголосили у грудні 2022 року. Президент РФ Володимир Путін тоді повідомив, що Росія продовжить готувати екіпажі для білоруських військових літаків, які можуть нести ядерні боєприпаси.

Раніше на територію Білорусі прибули близько десяти тисяч російських військових. Влада обох країн спочатку пояснювала це спільними навчаннями, а потім оголосила про створення спільного угруповання військ, яке розпочало «озброєний захист союзної держави» у зв’язку із «загостренням ситуації на її західних кордонах».

Читайте також:
СБУ провела військові тренування біля Білорусі

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.