Нардеп Андрій Аксьонов, який має паспорт РФ, написав заяву про складання мандата

Народний депутат Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата, він потрапив у Верховну Раду після перемоги на проміжних виборах.

Про це повідомили у понеділок, 9 січня, нардепи Олексій Гончаренко та Ірина Геращенко.
“Нардеп Андрій Аксьонов написав заяву про складання мандата. Нагадаю, цей , прости Господи, народний обранець, представляє багатостраждальний 50-й округ на Донеччині… В результаті виборів без вибору округ отримав депутата, який жодного разу не виступив в ВР, не має законів і ініціатив, не зробив жодної заяви щодо російської агресії і знищення росіянами Донеччини. Ми надавали спецслужбам і ЦВК інформацію про те, що в Аксьонова є російський паспорт. Нуль реакції”, – написала Геращенко у ФБ.
Андрій Аксьонов як представник партії “Порядок” потрапив у Верховну Раду після довиборів у березні 2021 року.
Він переміг на 50-му одномандатному окрузі у Донецькій області. До цього Аксьонов був мером Добропілля (Донецька область).

У 2017 році були оприлюднені дані про наявність в Аксьонова російського громадянства. Ішлося про те, що заявку на російський паспорт Аксьонов подав у 2014 році в окупованому Криму, де він переховувався від переслідування правоохоронців.

Український журналіст, представник Донеччини в ТКГ Денис Казанський нагадав, що саме Андрій Аксьонов у 2014 році організовував псевдореферендум за так звану “ДНР” у селищі Новодонецьке під Добропіллям.

“У 2014 році Аксьонов організовував “референдум ДНР” у селищі Новодонецьке (околиця Добропілля), де тоді був селищним головою. На ютубі досі можна знайти епічне відео з Новодонецького, де прихильники “ДНР” із сусідніх містечок дякують Аксьонову за те, що він організував “референдум”, та скаржаться на своїх міських голів, які не стали займатися сепаратизмом і “не дали їм проголосувати”, – написав Казанський у фейсбуці 28 березня.

Аксьонова у 2018 році оголошували в розшук за підробку документів, він у цей час перебував у Німеччині, однак зрештою він таки повернувся в Україну. Спершу його помістили під домашній арешт, а згодом — змінили запобіжний захід на особисте зобов’язання.

Навесні 2017 року Андрій Аксьонов заявляв, що йому не потрібно, щоб у місті “маячили ці рвані ганчірки”, маючи на увазі прапори України. Борди “Добропілля – це Україна” тоді теж зникли з міста. Відомо також, що Аксьонов не хотів вшанувати пам’ять загиблих бійців АТО хвилиною мовчання.

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна