Хірурги дістали з тіла бійця підривач гранати ВОГ: оперували під наглядом саперів

Українські лікарі під наглядом саперів провели особливу операцію – видалили з тіла військового підривач пострілу ВОГ-17.

Про це в понеділок, 9 січня, повідомила в соцмережі заступниця міністра оборони Ганна Маляр.

“Не кожне поранення в області серця є смертельним! Військові лікарі провели операцію з видалення гранати ВОГ, яка не розірвалася, з тіла військовослужбовця. Її було видалено у присутності двох саперів, які страхували безпеку медичного персоналу”, – написала Маляр у фейсбуці.

Представниця МОУ поширила фото, з якого, втім, видно, що видаляли не саму гранату ВОГ-17, а головний підривач пострілу.

Фото: ФБ Ганна Маляр

Маляр зазначила, що операція проводилася одним з найдосвідченіших хірургів ЗСУ – Андрієм Вербою – без електрокоагуляції, оскільки граната могла детонувати у будь-який момент.

“Оперативне втручання пройшло успішно, а пораненого військовослужбовця було відправлено на подальшу реабілітацію та відновлення”, – додала заступниця міністра.

Нагадаємо, що про схожий випадок – видалення ВОГ-17 із ноги військовослужбовця – з подробицями розповідав в інтерв’ю “Новинарні” військовий анестезіолог Олександр Демченко.

Читайте також:
У Києві хірурги дістали осколок снаряда з серця воїна, яке продовжувало битися під час операції. ВІДЕО

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна