Росіяни вдруге поспіль вдарили по пожежній частині в Херсоні: загинув герой-рятувальник

Російські війська другий день поспіль атакують рятувальників у Херсоні. Один вогнеборець загину від артилерійського удару.

Про це вдень у п’ятницю, 6 січня, повідомив голова Херсонської ОВА Ярослав Янушевич.

“Сьогодні російські військові відібрали життя Героя, який рятував життя інших. З артилерії підлі вороги вдарили по пожежній частині.
Один рятувальник загинув, ще четверо дістали поранення. Один вогнеборець – у тяжкому стані, троє – середньому. Їх госпіталізували до лікарні, де медики надають їм необхідну допомогу”, – написав голова адміністрації в телеграмі.

Під час обстрілу було зафіксовано щонайменше чотири вибухи. Янушевич повідомив про це об 11:09.

За його словами, також росіяни атакували й житловий будинок, що поруч з пожежною частиною. Не дивлячись на те, що рятувальники самі потрапили під обстріл, вони одразу вирушили ліквідовувати пожежу.

“Так зване російське “різдвяне перемирʼя” – це бабуся, яка напередодні Різдва потрапила під обстріл у власній оселі, це родина рятувальника, яка не дочекається на повернення свого Героя, це четверо рятувальників, які зустрінуть Різдво у лікарні.
Росіяни – кляті та жалюгідні терористи, які прикриваючись вірою, вбивають та калічать наших людей. Не забудемо! Міжнародний трибунал та кара Божа чекають на цих нелюдів!” – заявив Янушевич.

обстріл пожежної частини - Херсон - 06-01-2023_3 обстріл пожежної частини - Херсон - 06-01-2023_1 обстріл пожежної частини - Херсон - 06-01-2023_2
<
>

Нагадаємо, президент РФ Путін оголошував одностороннє “різдвяне перемир’я” з 12:00 6 січня до кінця доби 7 січня.

За добу 5 січня російські окупанти 58 разів обстріляли територію Херсонщини. Місто Херсон армія РФ атакувала 14 разів – під ворожим вогнем опинилися житлові квартали. Ворожі снаряди влучили в пожежну частину, приватні та багатоквартирні будинки.
За даними ОВА, минулої доби через російські обстріли в області загинули 6 людей, 4 жителі Херсонщини отримали поранення різного ступеня тяжкості.
Серед загиблих – 12-річний хлопчик. Його росіяни вбили разом із мамою та татом у власній оселі, коли обстріляли Берислав.

Читайте також:
РФ ударила по центру Херсона: загинув 20-річний хлопець

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна