За сигналами Кирила й Ердогана: Путін доручив запровадити “різдвяне перемир’я”

Президент РФ Володимир Путін доручив міністру оборони запровадити “режим припинення вогню” на час Святвечора та Різдва за юліанським календарем (6-7 січня).

Про це в четвер, 5 січня, повідомило російське урядове інформагентство “РИА Новости” з посиланням на Кремль.

“Президент Росії Володимир Путін доручив главі міністерства оборони Сергію Шойгу запровадити з 12:00 6 січня до 24:00 7 січня режим припинення вогню по всій лінії бойового зіткнення сторін на Україні”, – ідеться в повідомленні.

Жодних повідомлень української цивільної влади чи військового командування з цього приводу наразі немає.

Нагадаємо, в перші дні 2023 року британська розвідка зробила висновок, що пік російського натиску на Бахмут минув, а ватажок ПВК “Вагнер” Пригожин визнав відсутність успіхів окупантів поблизу Бахмута, попри докладання Росією величезних зусиль у цій найгарячішій точці фронту.

Контекст

Раніше цього дня президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган провів телефонну розмову з російським президентом Путіним. Він сказав йому, що заклики до миру та переговорів мають бути підкріплені одностороннім оголошенням про припинення вогню та “баченням справедливого рішення”.

При цьому Володимир Путін начебто знову “підтвердив відкритість Росії до серйозного діалогу” з Україною, але за умови, що влада в Києві виконає “відомі вимоги”, які неодноразово озвучувалися, та буде враховувати “нові територіальні реалії”, тобто визнає окупацію українських територій рашистами.

Також 5 січня предстоятель Російської православної церкви Кирил (Гундяєв) закликав до “різдвяного перемир’я” – хоча раніше він підтримував російську агресію проти України.

Читайте також:
Путін записав новорічне звернення в штабі округу в Ростові все з тією ж актрисою-білявкою

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна