Путін записав новорічне звернення в штабі округу в Ростові все з тією ж актрисою-білявкою

Президент країни-агресора Володимир Путін присвятив новорічне звернення майже всуціль воєнній тематиці, заявив, що 2022 рік став “роком важливих кроків до набуття Росією повного суверенітету”, та тепер уже офіційно прийняв “армії ДНР/ЛНР” до складу ЗС РФ.

Як передає російське агенство “Інтерфакс“, Путін записав своє звернення в колі військових.

Його речник Дмитро Пєсков заявив, нібито запис був зроблений цього ж дня у штабі Південного військового округу (ЮВО), який Путін відвідав вранці в суботу, 31 грудня.

Як відомо, штаб ЮВО розташовується в місті Ростов-на-Дону.

Серед “військовослужбовців”, на тлі яких стоїть Путін під час свого новорічного привітання, уважні глядачі помітили білявку, яка вже неодноразово з’являлася на постановочних фото із заходів за участю президента й інших найвищих очільників РФ. Цього разу вона зображує з себе військову.

“Це був рік важких, необхідних рішень, найважливіших кроків до набуття повного суверенітету Росії та потужної консолідації нашого суспільства”, – сказав Путін у відеозверненні, назвавши 2022 рік “роком воістину поворотних, доленосних подій”.

Коментуючи війну проти України, російський диктатор сказав: “За це (“нашу істинну незалежність” – “Н”) сьогодні ми й боремося, захищаємо наших людей на наших же історичних територіях, у нових суб’єктах Російської Федерації, разом будуємо та творимо”.

Цинічний глава країни-агресора, який почав нічим не спровоковану повномасштабну агресію проти України, на кінець року заявив: “Західні еліти роками лицемірно запевняли всіх нас у своїх мирних намірах, у тому числі щодо розв’язання найтяжчого конфлікту на Донбасі. Насправді ж всіляко заохочуючи неонацистів, які продовжували вести військові, відверто терористичні дії проти мирних громадян народних республік Донбасу. Захід брехав про мир, а готувався до агресії, і сьогодні зізнається в цьому вже не соромлячись. А Україну та її народ вони цинічно використовують для ослаблення та розколу Росії. Ми ніколи й нікому не дозволяли та не дозволимо цього зробити”.

Путін нагадав, що цього року Росії “було оголошено справжню санкційну війну”, але руйнування промисловості РФ не сталося, і Кремль працює “на зміцнення суверенітету” також в галузі економіки.

Крім того, він запевняє, що керівництво РФ зробить усе можливе, щоб допомогти сім’ям загиблих у ході спецоперації.

У штабі Південного військового округу Путін підняв келих шампанського за Новий рік із російськими військовослужбовцями, які беруть участь у війні проти України, роздав нагороди та закликав їх “йти лише вперед”. Серед нагороджених президентом РФ був і командувач окупаційним угрупованням генерал Сергій Суровікін та командувач повітряно-десантних військ ЗС РФ Михайло Теплинський.

Цього ж дня армія РФ завдала масованого ракетного удару по Україні.

Президента РФ у Ростові супроводжували міністр оборони Сергій Шойгу та начальник генштабу збройних сил Росії Валерій Герасимов.

З офіційних матеріалів, поширених у зв’язку з відвідуванням Путіним штабу ПВО, випливає, що так звані армії “ДНР” і “ЛНР”, 1 та 2 АК (1-й Донецький та 2-й Лугансько-Сєвєродонецький армійські корпуси), а також Донецьке вище загальновійськове командне училище формально включені до складу збройних сил Російської Федерації. Цього дня президент вручив “новим військовим формуванням” бойові прапори.

Реакція Києва

На візит Путіна в Ростов і запис новорічного привітання з військовими в день, коли армія завдала рактного удару по Україні, відреагував президент Володимир Зеленський.

Звертаючись до росіян, президент України сказав: “Ваш лідер хоче показати, що в нього за спиною військові, що він попереду. Але він якраз ховається. Ховається за військовими, за ракетами, за стінами своїх резиденцій та палаців. Він ховається за вами, і сам спалює вашу країну та ваше майбутнє. Терор вам ніхто не пробачить. Ніхто у світі вам цього не пробачить. Україна не пробачить”.

Політолог, військовослужбовець Михайло Басараб вважає, що всуціль мілітарна тематика привітання Путіна означає наявність проблем у керівництва РФ.

“Обнадійливі сигнали з Москви. Наскрізь мілітарне новорічне звернення Путіна до росіян – хороший знак. Цим виступом він показав не силу, а виказав свою слабкість і свій страх. Якби у Кремлі була атмосфера впевненості у 2023 році, то Путін, навпаки, звертався б у звичній святковій атмосфері, а про війну мав би згадати між іншим”, – написав Басараб у фейсбуці.

“Дуже кепсько з настроєм у Кремлі, якщо хороші майстри пропагандистських війн роблять такі помилки. Нервують”, – зазначив аналітик.

Читайте також:
Який у Росії план війни на 2023 рік: висновки Бутусова з промов Путіна і Шойгу

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна