Атака РФ 19 грудня була найбільшою за кількістю одночасно випущених “Шахедів”, – Ігнат

Під час масованої атаки дронами-камікадзе 19 грудня Росія випустила одночасно найбільше “Шахедів” від початку застосування цієї зброї у війні проти України.

Про це під час брифінгу в медіацентрі “Україна Укрінформ” у вівторок, 20 грудня, повідомив речник Повітряних сил Юрій Ігнат.

“Учора, як відомо, день святого Миколая. Рашисти “привітали” нас одним із найбільших за кількістю “шахедних” обстрілів. По території України було випущено 35 ударних БПЛА. Якщо брати до уваги статистику, то такої кількості “Шахедів” вони ще не випускали”, – зазначив Ігнат.

Він зауважив, що РФ почала застосовувати іранські дрони-камікадзе після досить тривалої паузи. І хоча випускають їх дуже багато, українські сили оборони досить успішно борються з цими баражуючими боєприпасами.

“Починаючи з 7 грудня, ми маємо вже 67 збитих БПЛА цього типу. Це лише збиті”, – наголосив речник Повітряних сил.

Водночас він підкреслив, що збивати вдається не все.

Ігнат нагадав, що тепер росіяни запускають ударні дрони-камікадзе з іншої локації:

“Раніше це були окупований Крим і Херсонська область. Зараз вони вже перемістили точки запуску — це Краснодарський край РФ, східне узбережжя Азовського моря”.

Окрім того, в РФ зрозуміли, що вдень українські бійці можуть збивати “Шахеди” навіть зі стрілецької зброї й кулеметів. Тому запускають їх в основному в часовому проміжку від 23:00 до 5:00, тобто затемна.

За інформацією Повітряних сил, загалом за листопад і грудень Росія застосувала по Україні 127 безпілотників Shahed і 300 крилатих ракет.

Від початку застосування ворогом іранських дронів-камікадзе (13 вересня) українська ППО збила приблизно 430 таких БПЛА.

Читайте також:
 У ніч проти 19 грудня Росія атакувала Україну іранськими дронами з нової партії, – Зеленський

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна