Цієї ночі РФ атакувала Україну іранськими дронами з нової партії, – Зеленський

Російська Федерація у ніч з 18 на 19 грудня атакувала Україну 34 дронами-камікадзе типу “Шахед” із нової партії, яку поставив Іран загальною кількістю 250 штук.

Про це повідомив у понеділок, 19 грудня, президент Володимир Зеленський в онлайн-зверненні до учасників зустрічі лідерів Об’єднаних експедиційних сил Сполученого Королівства (JEF).

“Цієї ночі Україна знову була атакована іранськими дронами. 34 “шахеди”. Я говорю і кількість, і назву, і цілком конкретно. Це “шахеди” з нової партії, яку отримала Росія від Ірану. 250 штук – стільки всього “шахедів” зараз отримано державою-терористом”, – сказав він.

Зеленський підкреслив, що російські ракети та іранські дрони застосовуються постійно для ударів передусім по українській енергетиці.

Так, за його словами, лише один нещодавній масований удар по Україні зачепив понад 20 млн українців, міста-мільйонники та більшість українських регіонів залишилися абсолютно без електрики.

“Загалом на вечір 16 грудня були відключені від енергопостачання 22 мільйони 408 тисяч українців. Більш як десяти мільйонам людей було перервано постачання води й тепла”, – додав президент.

Читайте також:
Уночі росіяни атакували об’єкт критичної інфраструктури в Києві

 

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна