США надішлють Україні новий пакет оборонної допомоги на $275 млн, – ЗМІ

Сполучені Штати готуються направити Україні новий пакет військової допомоги на 275 мільйонів доларів, про який можуть оголосити вже у п’ятницю, 9 грудня.

Про це пише Reuters.

Видання зазначає, що у нього може увійти зброя проти безпілотників та засоби для посилення протиповітряної оборони.

Очікується, що Пентагон також надішле ракети для пускових установок High Mobility Artillery Rocket System (HIMARS) виробництва компанії “Lockheed Martin Corp”, 155-мм боєприпаси, військові автомобілі “Humvee” та генератори.

Цей пакет військової допомоги виділяється у межах програми “Presidential Drawdown Authority” (PDA), у межах якої президент США може надавати зброю без додаткової згоди Конгресу.

Нагадаємо, раніше Вашингтон оголосив, що надсилає чотири системи протиповітряної оборони малої дальності Avenger, які використовують ракети Stinger, виготовлені “Raytheon Technologies Corp”, і ракети-перехоплювачі HAWK.

Союзники США також надсилають системи ППО.

З початку війни Сполучені Штати направили Києву безпекову допомогу на суму близько 19,1 мільярда доларів.

Читайте також:
США підтримують постачання Україні німецьких бойових танків Leopard, – ЗМІ

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна