Президент призначив стипендію імені Левка Лук’яненка колишньому політв’язню Кремля Едему Бекірову

Президент Володимир Зеленський визначив державну стипендію імені Левка Лук’яненка кримськотатарському активісту Едему Бекірову, який був політв’язнем Кремля.

Про це йдеться в указі №853/2022 від 9 грудня.

“Відповідно до Указу Президента України від 7 грудня 2018 року № 417/2018 “Про державні стипендії імені Левка Лук’яненка” (зі змінами, внесеними Указом від 17 грудня 2020 року № 573/2020) постановляю:
1. Призначити державну стипендію імені Левка Лук’яненка строком на один рік БЕКІРОВУ Едему Айдеровичу”, – сказано в акті.

Нагадаємо, 9 червня 2021 року підконтрольний Росії суд в Сімферополі засудив Едема Бекірова до семи років позбавлення волі і штрафу в 150 тисяч рублів за фейковим звинуваченням у “зберіганні і передачі вибухових речовин і боєприпасів”. Він неодноразово заявляв про свою невинуватість.
Перед тим, у вересні 2019 року, політв’язень Кремля Бекіров у Криму був звільнений із СІЗО в результаті обміну утримуваними громадянами між Україною і Росією.

Читайте також:
Стипендію імені Левка Лук’яненка отримали ще 13 бранців Кремля

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна