Ордени “За мужність” отримали сім іноземців із ЗСУ, які потрапили в полон у Маріуполі

Президент Володимир Зеленський нагородив орденами сімох військовослужбовців – іноземних добровольців ЗСУ, які перебували в полоні та були звільнені за обміном.

Про це йдеться в тексті указу №824/2022, підписаного 2 грудня.

“За особисту мужність і самовіддані дії, виявлені у захисті держаного суверенітету України” орденом “За мужність” ІІІ ступеня нагороджені:

  • АСЛІН Ейден Деніел Джон Марк – матрос
  • ГУСТАВССОН Матіаса – матрос
  • ПІННЕР Шон – старший матрос
  • ПРЕБЕГ Вєкослав – старший матрос
  • СААДУН Брахім – матрос
  • ХАРДІНГ Джон – матрос
  • ХІЛЛ Ендрю Джеймс – солдат

Серед нагороджених – шестеро морських піхотинців ВМС ЗС України, а також боєць Інтернаціонального легіону ТрО ЗСУ (Хілл).

Ейден Аслін

Британці Ейден Аслін, Шон Піннер і марокканець Брахім Саадун були незаконно “засуджені” до смертної кари так званим “судом” терористичної організації “ДНР”.

Крім того, “ДНРівці” незаконно “судили” хорвата Векослава Пребега, британців Джона Гардінга, Ендрю Гілла, а також Матіаса Густавссона зі Швеції.

Всі вони потрапили в полон у Маріуполі.

Надалі 21 вересня вересні в межах великого обміну полоненими десять іноземців повернулися через Саудівську Аравію додому.

На початку листопада “суддя” Олександр Нікулін, який “судив” Асліна та інших, отримав вогнепальні поранення внаслідок замаху на вбивство.

Ейден Аслін, який із 2018 року служив у морській піхоті ВМС ЗСУ, згодом заявив, що готується повернутися в Україну в ролі інтернет-репортера.

Читайте також:
Звільнені з російського полону британські добровольці Гардінг і Аслін розповіли про тортури у Донецьку

Пташка, Рижуля та інші: президент нагородив орденами жінок-військових, визволених з полону

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна