У Вуглегірську важко поранили “суддю ДНР”, який виносив вироки українським полоненим

В окупованому Вуглегірську Донецької області важко поранили колаборанта, так званого “суддю верховного суду ДНР” Олександра Нікуліна.

Під час замаху увечері в п’ятницю, 4 листопада, Нікулін отримав вогнепальне поранення і перебуває у важкому стані, передають “Новини Донбасу” з посиланням на медіа окупантів та сепаратистів.

До переходу на бік бойовиків Нікулін працював суддею Донецького апеляційного адміністративного суду. У червні 2022 року саме він виносив смертний “вирок” британцям Шону Піннеру та Ендрю Хіллу, а також марокканцеві Саадуну Брагіму, які з початку повномасштабної війни захищали Маріуполь на боці ЗСУ. Крім того, він виносив вироки іншим українським військовополоненим.

Влітку Служба безпеки України заочно повідомила Нікуліну про підозру в порушенні законів і звичаїв війни, адже він виносив вироки військовополоненим усупереч міжнародному праву.

Читайте також:
За посередництва Саудівської Аравії: РФ відпустила з полону 10 іноземців, що воювали в Україні. Зокрема і засуджених до страти

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна