Дренажний насос для брудної води: вибір, особливості ℗

Для викачування води внаслідок повені, осушування котлованів, басейнів, підтримки рівня води у ставках та водоймах різного призначення використовують спеціальні насоси. Це дуже корисний у господарстві прилад, адже за його наявності не доводиться щоразу викликати спеціалістів для усунення наслідків танення снігів або обслуговування ємностей для води. Перш ніж придбати ту чи іншу модель, варто врахувати особливості рідини, яка буде викачуватись.

Дренажний насос: особливості використання

Перш ніж придбати обладнання, варто з’ясувати його потужність. Цей показник безпосередньо впливає на швидкість, з якою пристрій буде висушувати водойму чи викачувати воду. Варто враховувати, що дренажний насос не використовується для хімічних, вибухо- та пожежонебезпечних рідин. Побутові моделі не сумісні з гарячою водою, температура якої перевищує 40 градусів. Має значення й діаметр сторонніх твердих вкраплень.

Занурювальні пристрої не повинні працювати «на суху», адже це призводить до швидкого пошкодження деталей водопроводу. Тому виробники встановлюють автоматичні вимикачі, які зупиняють двигун тоді, коли води стає дуже мало. Ці захисні елементи можуть і запускати прилад знову, коли набирається достатньо рідини. Якщо вимикача немає, можна додатково встановити контрольну систему з датчиками для відстеження рівня.

Як правильно вибрати дренажний насос

Як вже писалося вище, мають значення характеристики рідини, яка буде відкачуватись. Випускаються окремі моделі для різних рівнів забруднення. Цей показник залежить від діаметру сторонніх вкраплень. Наприклад, якщо їхній розмір до 5 мм, така рідина вважається слабозабрудненою. Для аварійного водовідведення в разі затоплення краще придбати модель, розраховану на великі вкраплення.

Має значення й матеріал корпусу дренажного насоса:

  • пластик. Підходить для слабозабрудненої води без значних хімічних домішок;
  • нержавіюча сталь. Цей матеріал розрахований на довготривале використання, менш чутливий до забрудненості й інших негативних впливів;
  • чавун. Здатен контактувати з агресивними речовинами без зношення й пошкоджень.

Варто враховувати, що найбільш стійкі моделі, розраховані на довгу експлуатацію, коштують дорожче, ніж призначені для слабозабруднених вод.

В інтернет-магазині 220 Volt представлений широкий асортимент моделей для побутових цілей або промислових, сільськогосподарських підприємств. Якщо виникають складнощі з вибором, варто звернутись до фахівців. Досвідчені менеджери допоможуть зробити правильний вибір. Замовити обладнання можна з доставкою по Києву та в будь-яке інше місто України.

Матеріал публікується на правах реклами ℗

Редактор:

〉〉 Вподобали статтю? Найкращий лайк - переказ 50, 100, 200 грн. для гонорарів авторам "Новинарні". Наші рахунки – тут.

〉〉 Кожен читач "Новинарні" має змогу налаштувати щомісячний переказ на довільну суму через сервіс Patreon - на підтримку редакції.
Ми виправдовуємо довіру!

〉〉 Хочете читати більше якісних статей і цікавих новин про Україну, що воює? Підписуйтесь на "Новинарню" в соцмережах: Telegram, Facebook, Twitter, Instagram.

Україна